ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η πολιτική επικαιρότητα του Μ. Αναγνωστάκη σε εκδήλωση στα Χανιά

0

Με σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και της δημοσιογραφίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Το θέμα είναι τώρα τι λες. Η πολιτική επικαιρότητα του έργου του Μανόλη Αναγνωστάκη», σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος» (Χάληδων 83, Χανιά).

Ο Παντελής Μπουκάλας, ποιητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή, μελετητής του δημοτικού τραγουδιού και βραβευμένος με τα Κρατικά βραβεία Ποίησης (2010) και

Δοκιμίου – Κριτικής (2017), θα αναπτύξει το θέμα Μανόλης Αναγνωστάκης, ποιητής-πολίτης.

Η Λίζυ Τσιριμώκου, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ., η οποία δίδαξε θεωρία της λογοτεχνίας και συγκριτική γραμματολογία στη Φιλοσοφική Σχολή και  ασχολείται με θέματα  ευρωπαϊκής και ελληνικής λογοτεχνίας σε συνάφεια με την Ιστορία, με  δοκίμια, με μεταφράσεις καθώς και με  κριτική βιβλίου στην εφημερίδα το Βήμα, θα εισηγηθεί το θέμα Οι λέξεις, οι πρόκες, οι πρόγκες.

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας μιας νεότερης γενιάς, που έχει τιμηθεί με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού Αναγνώστης και του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, και είναι ιδρυτής και διευθυντής της διαδικτυακής πύλης για το βιβλίο BOOK PRESS, θα μιλήσει για το θέμα Λογοτέχνες στον δημόσιο διάλογο: η μετριοπάθεια ως πολιτική αρετή.

Η  Αγγέλα Καστρινάκη, πεζογράφος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, με πλούσιο επιστημονικό έργο για το οποίο έχει λάβει το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί και το Κρατικό βραβείο Δοκιμίου (2006), θα συντονίσει τη συζήτηση.

Την εκδήλωση, με την οποία θα κλείσει η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Μανόλη Αναγνωστάκη, συνδιοργανώνουν ο Φιλολογικός Σύλλογος Χανίων «Ο Χρυσόστομος», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης.

Η έκθεση θα είναι σήμερα ανοικτή 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως το τέλος της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγοί: Αλεξανδρινό, Γλωσσίτσες, Μποέμ, Σαλής, Ταμάμ, Πλαίσιο, Domus Renier, Dorotheou House.   Χορηγός επικοινωνίας: Χανιώτικα Νέα, Νέα Τηλεόραση

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ