ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι «Παγοπώληδες» βρήκαν τον θησαυρό των «Κίτρων» στο Γαράζο

0

Τα γέλια και οι χαρούμενες φωνές των παιδιών που συμμετείχαν στο 14ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, ένωσαν για ακόμα μια φορά κάτω από τη «σκέπη» του πολιτισμού και της παιδείας την τοπική κοινωνία και έδωσαν ένα μοναδικό μήνυμα αισιοδοξίας. Με σύμμαχο ένα ζεστό, ηλιόλουστο ουρανό, περίπου 200 μαθητές Ε’ και Στ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποίησαν το ετήσιο ραντεβού τους για να ψάξουν τον δικό του θησαυρό. Φέτος στο Γαράζο, έδρα της ομάδας «Κίτρα» που πέρσι κέρδισε το μεγάλο κυνήγι θησαυρού και την μεγάλη ευθύνη για την συνέχιση του θεσμού. Τον θησαυρό βρήκαν οι «Παγοπώληδες» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, αλλά νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες!

Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Συμμετείχαν 20 ομάδες, που προέρχονται από τα σχολεία 1ο και 2ο Περάματος, Αγγελιανών, Απλαδιανών, Αγιάς, Αξού, Πανόρμου, Ρουμελή, Σκεπαστής, Μπαλίου, Σισών, Καλύβου και Λιβαδίων. Τα παιδιά έπαιξαν τρέχοντας και ψάχνοντας  στην κεντρική πλατεία και μέρος του ιστορικού παλαιού οικισμού του Γαράζου, ακολουθώντας μια ιστορία με κρυμμένα μυστικά των παλαιών επαγγελμάτων, στοιχεία της λαογραφικής παράδοσης και γνωριμία με μνημεία αιώνων που κοσμούν τον ιστορικό οικισμό.

Η ομάδα «Παγοπώληδες» ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει τον «θησαυρό», συνθέτοντας γρίφο – γρίφο ένα βιβλίο αναμνήσεων από την ζωή των παλιών επαγγελματιών και της καθημερινότητας των ανθρώπων του άλλοτε. Η μεταφορά νερού με στάμνα, ο πεταλωτής, το τάμα σε ένα Άγιο, ο κλήδονας αλλά και τα παλιά παιχνίδια των σχολείων, μια εικόνα του χθες, που έκανε ευτυχισμένα τα παιδιά του σήμερα, ήρθαν να συνθέσουν ένα μοναδικό παιχνίδι – εμπειρία για όσους συμμετείχαν.

Την βράβευση της ομάδας έκανε ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου κ. Έλενα Μανιού και ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης κ. Γιάννης Αλεξάκης των Φροντιστηρίων City Languages στο Πέραμα. Το αναμνηστικό έπαθλο ήταν ένα αντίγραφο του περίφημου πίνακα του αείμνηστου ζωγράφου Θέμου Αυγερινού με θέμα το παλαιό Γαράζο.

Η ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου ευχαριστεί θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος και του άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξαιρετική συνεργασία, τους εθελοντές του Τμήματος Σαμαρειτών Ρεθύμνου του Ερυθρού Σταυρού για την μοναδική συμβολή, το Κ.Υ. Περάματος και τον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Γαράζου κ. Ζαχαρία Αλεφαντινό για την πολύτιμη βοήθεια του, τον Χρυσό Χορηγό της διοργάνωσης, Ελληνοαμερικανό Επιχειρηματία από το Φαράτσι Μυλοποτάμου κ. Γεώργιο Ι. Σιγανό, τον Μεγάλο Χορηγό Γιάννη Αλεξάκη με τα Κέντρα ξένων γλωσσών στο Πέραμα “City Languages”, καθώς επίσης τους χορηγούς του παιχνιδιού «Ξυλόφουρνος Πρινάρη Πέραμα», Ελληνοαμερικανό Επιχειρηματία Ιωάννη Στ. Σιγανό από Φαράτσι, «Ελληνικές Φάρμες» Λατζιμάς Ρεθύμνου, Γενικό Εμπόριο Metaxakis Trade, ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, Νερά ZAROS, Fresh Snak - Big taste, Αρτοποιία Γιαμπουδάκης Ρέθυμνο, Γεωπονική Κρήτης Γιάννη Τσικαλά  και όλους τους φίλους και συγχωριανούς που εργάστηκαν με μεράκι, φιλοξενώντας τους μικρούς «κυνηγούς του θησαυρού».

Το 14ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Αυλοπόταμος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ