ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Επετειακό το Κυνήγι του Θησαυρού - Νικητές η ομάδα Μπουμπούνες

0

Οι Κυνηγοί του Θησαυρού ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ρεθύμνου στην 30η, επετειακή διοργάνωση, με διοργανωτές την ομάδα, Έκατσ' η κουτσή κατσίκα.

Το παιχνίδι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των κυνηγών καθ' όλη τη διάρκειά του με τους συμμετέχοντες να ευχαριστούν για την άριστη διοργάνωση που περιλάμβανε μέχρι και ένα πρώιμο... τσίκνισμα.

Αλησμόνητες σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων του Ρεθύμνου τιμήθηκαν μέσα από τους γρίφους-αφιέρωμα σε αυτούς, ενώ το φετινό παιχνίδι συνδύασε με την αναπόληση στο παρελθόν και τεχνολογίες αιχμής στην σήμανση των γρίφων.

Το Δημαρχείο Ρεθύμνου και τα έδρανά του φιλοξένησε εκτάκτως τους Κυνηγούς που κατέφθαναν εναγωνίως για να τσεκάρουν κάποιο σημείο και συνεχίσουν την πορεία τους προς την νίκη, την οποία εξασφάλισαν φέτος για πρώτη φορά οι... Μπουμπούνες.

Κανείς όμως δεν έμεινε παραπονεμένος, αφού οι διοργανωτές είχαν φροντίσει, τα σημεία του Θησαυρού να αποδίδουν δώρα στις ομάδες που συμμετείχαν στην επετειακή διοργάνωση με το περιτύλιγμα να αναγράφει τις 203 ομάδες που έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση όλες αυτές τις δεκαετίες.

Η πιο σημαντική ωστόσο παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της η διοργάνωση φέτος, από την ομάδα Έκατσ' η κουτσή κατσίκα, είναι η ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Κυνηγιού που φιλοξενείται στους χώρους της υπερσύγχρονης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.

Όσο για το παιδικό και εφηβικό Κυνήγι του Θησαυρού που αναβλήθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 2 με 3 Μαρτίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ