ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

“Από το 2020 η Ελλάδα θα είναι μία κανονική χώρα, αναφορικά με τις χρήσεις γης”

0

Δασικοί χάρτες, χρήση αιγιαλού και κτηματολόγιο, θα καταστήσουν την Ελλάδα μία κανονική χώρα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. με θέμα «Δασικοί Χάρτες στην ΠΕ Χανίων: Παράθυρο στο μέλλον», που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Παράρτημα Κρήτης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης -Διεύθυνση Δασών Χανίων και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Παρουσιάσεις έκαναν εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου, της Ελληνικό Κτηματολόγιο, της μελετητικής εταιρείας που συντάσσει το δασικό χάρτη στο υπόλοιπο της ΠΕ Χανίων και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.

Σκοπός της εκδήλωσης, που συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου, ήταν η ενημέρωση του κοινού για την πορεία της εκπόνησης των δασικών χαρτών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Ήδη από το Δεκέμβριο του 2017 έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες για τμήμα 5,5% της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και είναι σε εξέλιξη η μελέτη για το υπόλοιπο (94,5%).

“Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει αναρτηθεί το 57% των δασικών χαρτών και έχει επικυρωθεί ένα σημαντικό νούμερο εξ αυτών”, επεσήμανε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως “οι δασικοί χάρτες μαζί με τη χάραξη των Αιγιαλών που είναι σε εξέλιξη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο και από κοινού αυτά τα τρία, θα δώσουν την δυνατότητα στην Ελλάδα μετά το 2020, να είναι μια κανονική χώρα με γνωστό δασολόγιο, Αιγιαλούς, Κτηματολόγιο και χρήσεις γης”.

Όσο για το θέμα των αντιρρήσεων που έχουν προκύψει, κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «Η εμπειρία μου όμως από άλλες Περιφέρειες και δύσκολες περιφέρειες, όπως είναι η Πελοπόννησος, είναι ότι εξελίχθηκαν πολύ ομαλά. Άρα νομίζουμε πως η διαδικασία των αντιρρήσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεταρρύθμισης και φυσικά οδηγεί στο λογικό αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ