ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δίκαιες ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων ζητά ο Σ.Α.Ο.Ρ.

0

Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου αμφισβητεί την ικανότητα των νέων σχεδιαζόμενων μέτρων για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας.  Για άλλη μια φορά ζητά δίκαιη ρύθμιση που θα περιλαμβάνει το σύνολο των οφειλετών, μια ευκαιρία για όλους , ώστε να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Ασκώντας δριμύτατη κριτική το Δ.Σ. του Σ.Α.Ο.Ρ. ανακοίνωσε τα εξής: «Μετά από το οικονομικό μπούλινγκ του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Δραγασάκη και τα σενάρια για κουρέματα και αλωνέματα των καταθέσεων, μας πλασάρουν αριστερο-τεχνικά την ουσιαστική κατάργηση της από το Σύνταγμα κατοχυρωμένης προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Με την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη, ως μοναδικού μέσου προστασίας της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των εξαπατημένων - εξαθλιωμένων πολιτών από τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες, έρχεται η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των αποστατών που την στηρίζουν, να χρυσώσουν το χάπι  πουλώντας «ελπίδα», για την τάχα μου διάσωση της πρώτης κατοικίας από τα αρπακτικά.

Ο άνθρωπος των τραπεζών Δραγασάκης με το επιτελείο του και υπό την σκιά των προεκλογικών αναγκών, μετά από διαπραγματεύσεις τριών μηνών με τις τράπεζες, κατέληξαν σε ένα σχεδιασμό που μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε «για γέλια και για κλάματα». Και φυσικά επειδή έχουμε βγει από τα μνημόνια, με την αίρεση τον σχεδιασμό αυτό να τον εγκρίνουν οι δανειστές, δηλαδή τα αφεντικά μας, αυτοί που αποφασίζουν για το δήθεν ανεξάρτητο έθνος μας.

Αν λοιπόν έχουμε την έγκριση των «αφεντικών» μας, θα προβλέπεται το ύψος του συνολικού δανεισμού να μην υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ και το ύψος της αντικειμενικής αξίας τις 250.000 ευρώ.  Το ετήσιο εισόδημα για ένα άτομο ορίζεται στις 12.500 ευρώ, για ένα ζευγάρι στις 21.000 και προστίθενται 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί, με ανώτερο όριο τις 36.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά. Τα δάνεια θα κουρεύονται μόνο εφόσον το υπόλοιπο του δανείου υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου.

Από τα παραπάνω νούμερα συμπεραίνουμε πως αυτούς που θα αφορά είναι απειροελάχιστοι και με το νέο σύστημα που θα εφαρμόζεται με τον κύριο λόγο να τον έχουν οι λογιστές και μέσο ηλεκτρονικής πλατφόρμας να προωθείτε η κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι και οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν. Είναι απορίας άξιον αν θα προλάβουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που  ισχύει ο Νόμος Κατσέλη να αποφασίσουν, να ψηφίσουν και να οργανώσουν όλη αυτή τη δαιδαλώδη διαδικασία.

Το κερασάκι της τούρτας από την πιο ανεύθυνη και παραμυθατζού κυβέρνηση ιστορικά, που ευαγγελιζόταν και έβγαινε στους δρόμους με το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», είναι η εμπλοκή με τις τράπεζες για το ποιοι και πόσοι από αυτούς που είναι ήδη ενταγμένοι στο Νόμο Κατσέλη, θα υποχρεωθούν να ενταχθούν στην πλατφόρμα, με ενδεχόμενο πολλοί να εξοβελιστούν και να μείνουν χωρίς καμία  προστασία.

Λίγες ημέρες πριν, έφθασαν και οι ενστάσεις από τα «αφεντικά» μας στις Βρυξέλες και ιδιαίτερα του Δ΄ ΡΑΙΧ από την Φρανκφούρτη. Έτσι το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι, αν τελικά ισχύσει κάτι από όλα τα παραπάνω, θα είναι με ακόμα πιο αυστηρούς όρους και χρηματικά όρια,  άρα δυσκολότερα προσβάσιμο. Έτσι τα πάντα θα κριθούν ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα και όχι με το συμφέρον των εξαπατημένων – εξαθλιωμένων δανειοληπτών και θα τα διαβάσουμε στην έκθεση της Κομισιόν που θα εκδοθεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Ως ΣΑΟΡ πάντα ζητούσαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε μια δίκαιη ρύθμιση όλων των οφειλών μας. Μια ουσιαστική παρέμβαση προς όφελος των πολιτών, η οποία θα μπορεί να λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Ποτέ δεν ζητήσαμε να μας χαρίσουν τα χρέη μας. Ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητούμε μια δίκαιη αντιμετώπιση για όλους, ώστε όλοι και σύμφωνα με τις δυνατότητες τους να ρυθμίσουν την αποπληρωμή των οφειλών τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλη μία κοροϊδία στην πλάτη των πολιτών, που θα ζημιώσει ακόμα περισσότερους. Θέτουμε δύο βασικά ζητήματα απαιτώντας τις ανάλογες απαντήσεις από τους αρμοδίους:

α) Πιστεύετε ειλικρινά ότι θα μπορέσει κανένας δανειολήπτης, να ανταπεξέλθει στις μεγάλες δόσεις που θα προκύψουν από αυτές τις διαδικασίες; Ότι θα εισπράξετε έστω και ένα ευρώ και θα «ανασάνουν» οι συνεχώς προβληματικές και παμφάγες τράπεζες;

β)  Δώσατε στις τράπεζες 233 δις και τα χρεώσατε στον κρατικό κορβανά, στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων. Οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουμε και τα δάνεια μας και τα τόσα δις που εσείς χαρίσατε στους τραπεζίτες, για λόγους που μόνο εσείς ξέρετε; Πολύ δεν πάει;…

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά, ενάντια στους απάνθρωπους και αντισυνταγματικούς πλειστηριασμούς, καθώς επίσης για την ανατροπή των εθνοκτόνων πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ