ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διέρρευσαν επίσημα renders των Samsung Galaxy S10E, S10 και S10+

0

Όπως είναι γνωστό, η Samsung θα ανακοινώσει στις 20 Φεβρουαρίου, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση στο Mobile World Congress, τη νέα σειρά Galaxy S10 σε ειδική εκδήλωση Galaxy Unpacked.

Πριν από λίγες μέρες ωστόσο διέρρευσαν επίσημα renders των νέων συσκευών της εταιρείας που αφήνουν λίγα στη φαντασία, τουλάχιστον όσον αφορά στην εμφάνιση τους.

Έτσι, έχουμε σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση τους μία σχετικά καλή εικόνα για την αισθητική και τον σχεδιασμό τους. Όπως είναι φανερό, δεν υπάρχει και μεγάλη απόκλιση από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού που γνωρίσαμε στη σειρά Galaxy S8 και αργότερα στη Galaxy S9, με τα περιθώρια στο πάνω και κάτω μέρος των οθονών –τουλάχιστον στα δύο ακριβότερα μοντέλα- να έχουν ελαχιστοποιηθεί. Επίσης είναι φανερό πως σε όλες τις οθόνες ακολουθείται ο σχεδιασμός Infinity-O, και έτσι έχουμε οπές στην οθόνη για τις κάμερες, που στην περίπτωση μάλιστα του Galaxy S10+ είναι διπλάσιες σε αριθμό.

Το Galaxy S10E που είναι γνωστό και ως Galaxy S10 Lite διαθέτει την μικρότερη οθόνη από το τρίο, και έχει δύο κάμερες στο πίσω μέρος ενώ οι άλλες δύο συσκευές της Samsung εξοπλίζονται με τρεις. Απουσιάζει επίσης ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, αφού βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του πλαισίου, στο πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης της συσκευής. Το μικρό πλήκτρο που βρίσκεται κάτω από τον volume rocker είναι το πλήκτρο για την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού Bixby.

Το Galaxy S10 εξοπλίζεται με οθόνη 6,1 ιντσών και στο πίσω μέρος διαθέτει τρεις κάμερες, μία κανονική, μία υπερευρυγώνια και μία με τηλεφακό. Θα κυκλοφορήσει σε Black, Emerald και White Pearl όπως και το Galaxy S10E.

Το μεγαλύτερων διαστάσεων Galaxy S10+ διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών και στο πίσω μέρος εξοπλίζεται επίσης με τρεις κάμερες παρόμοιες με εκείνες στο απλό Galaxy S10.

Το Galaxy S10+ όμως διαθέτει διπλή εμπρόσθια κάμερα, ένα χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει το Galaxy S10. Και οι δύο κορυφαίες συσκευές της Samsung εξοπλίζονται με in-display fingerprint reader αλλά και με αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών στο πίσω μέρος, δύο χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από το φθηνότερο Galaxy S10E. Εκτός από τα παραπάνω, οι συσκευές θα εξοπλίζονται με το Samsung Exynos 9820 SoC (8nm) ή με το Qualcomm Snapdragon 855 SoC (7nm) και θα διαθέτουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες σε σχέση με τους προκατόχους τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ