ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εκεχειρία» μεγαλομετόχων στην Creta Farms

0

Σε ανακωχή, που μένει να φανεί εάν θα είναι προσωρινή ή όχι, φαίνεται ότι οδηγούνται οι Κωνσταντίνος και Εμμανουήλ Δομαζάκης. Τα δύο αδέλφια και ταυτόχρονα βασικοί μέτοχοι της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms αποφάσισαν χθες, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Εμμ. Δομαζάκη, την αντικατάσταση δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και δύο επίσης μελών στην Επιτροπή Ελέγχου. Πάντως, το ποσοστό που κατέχουν πλέον και οι δύο είναι 83,48%, με τον μεν Κωνσταντίνο Δομαζάκη να κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό και δη το 42,377% και τον Εμμανουήλ Δομαζάκη το 41,05% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στις 17 Δεκεμβρίου 2018, όταν δημοσιεύθηκε το πληροφοριακό δελτίο ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ο Εμμ. Δομαζάκης είχε μεγαλύτερη συμμετοχή και συγκεκριμένα 41%, ενώ ο αδελφός του Κωνσταντίνος το 40,7%.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των δύο αδελφών να ρίξουν τους τόνους φαίνεται ότι διαδραμάτισαν πρώτον, η έκταση της δημοσιότητας που έλαβε η μεταξύ τους αντιπαράθεση και δεύτερον, το μέλλον της εταιρείας, η οποία έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις προκειμένου να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της αγοράς.

Τα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αντικαταστάθηκαν είναι η κ. Ελένη Δομαζάκη, μητέρα των δύο βασικών μετόχων και μη εκτελεστικό μέλος και ο κ. Βασίλειος Βουμβουράκης, επίσης μη εκτελεστικό μέλος. Τα δύο νέα μέλη που ορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο είναι οι κ. Αλέξανδρος Στρίμπερης και Εμμανουήλ Μαργωμένος με την ιδιότητα αμφότεροι του ανεξάρτητου, μη εκτελεστικού μέλους. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ενώ στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο την ιδιότητα του ανεξάρτητου είχε μόνο ένα μέλος, πλέον από τα εφτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα τέσσερα μέλη είναι ανεξάρτητα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι βελτιώνει την εταιρική διακυβέρνηση στην Creta Farms, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελεί επιλογή που, εάν δεν υπαγορεύθηκε, τουλάχιστον επιδοκιμάστηκε από τις πιστώτριες τράπεζες.

Επίσης, η γενική συνέλευση των μετόχων, ουσιαστικά τα αδέλφια Δομαζάκη, αποφάσισε την αντικατάσταση δύο μελών της Επιτροπής Ελέγχου. Ο κ. Χρ. Τσάλλης παραμένει σε αυτήν, ενώ τα δύο νέα μέλη είναι ο Ν. Καλαμαράς και Π. Βρουστούρης, στη θέση των Ελ. Δομαζάκη και Εμμ. Κοτζαμπασάκη.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης την τροποποίηση του άρθρου 23 του καταστατικού της εταιρείας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο διοικητικό συμβούλιο της Creta Farms να συνεδριάζει και στο υποκατάστημα αυτής στο Κρυονέρι Αττικής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ