ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επέκταση οδού Καποδιστρίου

0

Αναμφίβολα, το κυκλοφοριακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη του Ρεθύμνου. Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ η διάνοιξη κεντρικών οδικών αρτηριών είναι, ουσιαστικά, μηδαμινή. Οι συνοικίες της πόλης είναι οδικά αποκομμένες η μια από την άλλη και η σύνδεσή τους γίνεται, σχεδόν, αποκλειστικά από την παλιά εθνική οδό.

Στο δυτικό άκρο των Περιβολίων, πίσω από το ξενοδοχείο ΜΙΝΩΣ, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια πολυπληθής συνοικία με πολλές πολυκατοικίες. Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι, ουσιαστικά, αποκομμένοι, αφού η πρόσβαση στις οικίες τους γίνεται αποκλειστικά από τη στενή και επικίνδυνη οδό Κανακάκη. Το τελευταίο, μάλιστα, διάστημα και αυτή η οδός έχει κλείσει λόγω του ότι σκάβεται για να ανοίξει υπόγεια διάβαση ώστε να συνδέσει τη νέα, υπό ανέγερση πτέρυγα του ξενοδοχείου, με την παλιά. Η πρόσβαση πλέον των κατοίκων γίνεται από την οδό-πλατεία Δασκαλαντωνάκη, πίσω από το ξενοδοχείο ΙΒΙΣΚΟΣ.

Η εν λόγω συνοικία συνορεύει, στο δυτικό της άκρο, με το ρέμα «Κόρακα Καμάρα» και όλοι οι οδοί της καταλήγουν εκεί, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα προσπέλασής του. Σε αυτό το σημείο τελειώνει το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής των Περιβολίων, του οποίου άκρο αποτελεί η δυτική όχθη του ρέματος και από εκεί και μετά αρχίζει το πολεοδομικό σχέδιο της Καλλιθέας. Σε αυτό το σημείο, που τελειώνει η οδός Κολοκοτρώνη, πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί γέφυρα και να ενώσει τις δύο συνοικίες ώστε να βρουν διέξοδο οι κάτοικοί τους. Είναι ένα έργο υποδομής που θα λύσει πολλά προβλήματα σε όλη την έκταση της πόλης. Το συγκεκριμένο έργο, σε επίπεδο μελέτης και αδειοδοτήσεων δεν δείχνει να έχει μεγάλα προβλήματα αφού δεν υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες στο σημείο που ενώνονται τα πολεοδομικά σχέδια των δύο περιοχών. Από οικονομικής άποψης το έργο είναι στα μέτρα του Δήμου Ρεθύμνου, αφού δεν έχει μεγάλες τεχνικές και κατασκευαστικές δυσκολίες.

Είναι δέσμευση του συνδυασμού «Ρέθυμνο αξίζεις» και του επικεφαλής του, Θοδωρή Νίνου, καθώς κι εμένα προσωπικά, ότι το συγκεκριμένο έργο θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας στην περίπτωση που ο Ρεθεμνιώτης  μας επιλέξει ως την επόμενη δημοτική Αρχή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ