ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσινγκτον καλεί κι άλλες χώρες της ΕΕ να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο

0

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αναγνώρισαν τη Δευτέρα τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Μάικ Πομπέο κάλεσε κι άλλες χώρες της ΕΕ να πράξουν το ίδιο.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες, μεταξύ αυτών τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στηρίξουν τον λαό της Βενεζουέλας αναγνωρίζοντας τον μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Εθνοσυνέλευσης για την επιστροφή μιας συνταγματικής δημοκρατίας στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Πομπέο κάλεσε ξανά τον στρατό της Βενεζουέλας να στηρίξει το σύνταγμα και να προστατεύσει τον Γκουαϊδό και τους πολίτες.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας και τις δυνάμεις ασφαλείας να στηρίξουν το σύνταγμα της χώρας τους και να προστατεύσουν όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας, περιλαμβανομένου του μεταβατικού προέδρου Γκουαϊδό και της οικογένειάς του, όπως επίσης τους Αμερικανούς και ξένους πολίτες στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ