ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»: Κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας και βράβευση των οικοτρόφων

0

Για μια ακόμη φορά με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο  αμφιθέατρο του Φιλανθρωπικού - Πνευματικού  Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της αγιοβασιλιάτικης πίτας και η βράβευση των οικοτρόφων.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία  της Κρητικής Εστίας ψέλνοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα .

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης, ο οποίος αρχικά  καλωσόρισε τους εκλεκτούς παρισταμένους και εν συνεχεία τους ευχαρίστησε, γιατί τίμησαν, για μια ακόμα χρονιά  με την παρουσία τους το Ίδρυμα. Ακολούθως υπογράμμισε ότι σε καιρούς χαλεπούς και παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, το Ίδρυμα συνεχίζει να επιτελεί με συνέπεια το σκοπό του.  Έκλεισε δε την προσφώνηση του, με μία σύντομη αναφορά, στην αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς της Κρητικής Εστίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά την  διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας  από  τους  εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, μαζί με τις καθιερωμένες  ευχές  που  έδωσαν , έκαναν και  ειδική  μνεία για  το  έργο  που επιτελείτε στο Ίδρυμα και ευχαρίστησαν όλοι τους τον Πρόεδρο Κο  Σαλβαράκη  και  τα μέλη του   Δ.Σ. του  Ιδρύματος.

Ακολούθησε η βράβευση  σε οικοτρόφους της Εστίας που  διακρίθηκαν για την επίδοση στις σπουδές τους κατά τη σπουδαστική χρονιά 2017 – 2018.

Τα βραβεία συνοδευόταν από χρηματικό ποσό.

Στην συνέχεια  ακολούθησε πλούσιο  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με   κρητικούς χορούς,  από το χορευτικό συγκρότημα  της Κρητικής Εστίας, υπό την καθοδήγηση  των πρωτοχορευτών κ. Φραγκίσκου Δανδουλάκη και κα Σταυρούλας Μακρυδάκη  του «Λαογραφικού Ομίλου ΚΟΥΡΗΤΕΣ». Τη χορευτική ομάδα συνόδεψαν  οι μουσικοί: Στη λύρα – τραγούδι  Σκορδαλός Γιώργος   και στο λαούτο Νικολάου Κωνσταντίνος.  Επίσης μαζί τους στο λαούτο ο  Γλαμπεδάκης Λευτέρης .

Η εκδήλωση  δεν  μπορούσε να τελειώσει , χωρίς  το καθιερωμένο  και   πλούσιο  σε μεζέδες και  ποτά Κρητικό  κέρασμα .

Για την επιτυχία  της  εκδήλωσης μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπατριώτες μας και τους συλλόγους, οι οποίοι πρόσφεραν χρήματα για την βράβευση των οικοτρόφων .

Επίσης θέλω να  ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, που συνετέλεσαν και  αυτοί στην επιτυχία της εκδήλωσης μας .

Ιδιαίτερα  θέλω να ευχαριστήσω  τον κ. Παττακό Μανώλη  πρόεδρο του «Λαογραφικού Ομίλου  ΚΟΥΡΗΤΕΣ», για την διαχρονική, ποικιλότροπη και ποικιλόμορφη βοήθεια του .

Στην εκδήλωση μας παραβρέθηκαν η πρώην Πρόεδρος  της Βουλής  των  Ελλήνων Κα  Ζωή  Κωνσταντοπούλου, εκ μέρους  της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο τέως Υπουργός Κος Θεόδωρος Φορτσάκης, o Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος  Π.Ν.  Κος Πετράκης Στυλιανός, Δήμαρχοι,  εκπρόσωποι Κομμάτων, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, εκπρόσωποι  Ομοσπονδιών και πολλών  Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων καθώς και  εκπρόσωποι  του Κρητικού τύπου και Μ.Μ.Ε .

Βεβαίως θα ήταν παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε τους συμπατριώτες – συμπατριώτισσες  και φίλους της Κρητικής Εστίας οι οποίοι παρευρέθησαν στην  εκδήλωση μας και   στηρίζουν το έργο  μας δίνοντας μας κουράγιο και δύναμη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ