ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων με υπουργείο Παιδείας

0

Κόντρα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πρόκειται για να κάνει το υπουργείο Παιδείας ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο και τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), ο οποίος έκανε λόγο για «καθεστωτικό ύφος» της εγκυκλίου, για «συνεχείς επιθέσεις του Υπουργείου στα Ιδιωτικά Σχολεία που η σημερινή του ηγεσία έχει περιγράψει ως “αρχετυπικούς εχθρούς”».

Οξεία είναι η απάντηση του υπουργείου που χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΣΙΣ απαράδεκτη και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι από πλευράς Πολιτείας είναι υποχρέωση και θα γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «κατάπτυστο ύφος του κειμένου που αποπνέει περιφρόνηση για τον πολίτη, δυσπιστία στις σχέσεις κράτους- εκπαιδευτικών και φεουδαρχική κυριαρχία της Διοίκησης πάνω στους “υπηκόους” της».

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΙΣ θα παρακολουθήσει στενά και θα ελέγξει κάθε αυθαιρεσία των εποπτευουσών αρχών και θα προστατεύσει κάθε νόμιμο δικαίωμα των ιδιωτικών σχολείων στις επιλεγόμενες απ’ αυτά δράσεις και υπηρεσίες που παρέχουν και οι οποίες πάντα ως τελικό επωφελούμενο έχουν τον απόλυτο κριτή: τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Αναμένουμε ότι κάποια στιγμή, κάποια ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα αποδεχθεί ως περιττή και ανώφελη την γραφειοκρατία των αλλεπάλληλων νομοθετημάτων και θα ασχοληθεί επιτέλους με τις προτάσεις των ιδιωτικών σχολείων για την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στους μελλοντικούς πολίτες της χώρας αυτής».

Από την πλευρά του το υπουργείο απάντησε ότι «η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων που κάνει λόγο για “καθεστωτικό ύφος” της εγκυκλίου, για “συνεχείς επιθέσεις του υπουργείου στα ιδιωτικά σχολεία που η σημερινή του ηγεσία έχει περιγράψει ως “αρχετυπικούς εχθρούς” και “φεουδαρχική κυριαρχία της διοίκησης πάνω στους υπηκόους της”, είναι απαράδεκτη τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς το ύφος.

Οι έλεγχοι από πλευράς Πολιτείας είναι υποχρέωση και θα γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία. Οι κραυγές και οι παραλογισμοί της συγκεκριμένης ανακοίνωσης δείχνουν φόβο και πανικό. Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΙΣ δηλώνει ότι είναι σύμφωνος “για καθολικούς ελέγχους καθώς και στην τήρηση των νόμων που ψηφίζει η Ελληνική Βουλή”. Αφού, λοιπόν, συμφωνεί ο ΣΙΣ με τους ελέγχους, τον καλούμε να διευκολύνει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών ».

Το υπουργείο καταλήγει αναφέροντας ότι «είναι απορίας άξιο αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει όλους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ