ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

"Μάχη" με τον χρόνο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων - Ενισχύονται οι έρευνες

0

Ενισχύονται οι έρευνες

Σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο έχουν επιδοθεί οι αρχές για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στο ποταμό Γεροπόταμο. Σύμφωνα με πληροφορίες τις έρευνες θα συνδράμει και η ομάδα υποβρύχιων καταστροφών ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένα σκάφος από το Λιμεναρχείο θα προστεθεί στα δυο που συμμετέχουν στις έρευνες.

Βρέθηκε εξάρτημα του αυτοκινήτου

Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε ότι το εξάρτημα που βρέθηκε στη θάλασσα ανήκει στο αυτοκίνητο που χάθηκε στο ποτάμι. Το εξάρτημα από αυτοκίνητο που βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά και παραδόθηκε στις Αρχές από το "Διαsosτε τη Μεσαρά" είναι τελικά από Hundai-τη μάρκα δηλαδή του εξαφανισμένου IX με 4 επιβάτες που παρασύρθηκε στο Γεροπόταμο. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το σημαντικό, όπως φαίνεται, εύρημα, έχουν ενταθεί οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού πλέει στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην κοίτη του ποταμού.

Το "φουσκωμένο" ποτάμι δυσκολεύει τις έρευνες

Αδύνατο να φτάσουν στην κοίτη του ποταμού Γεροποτάμου και να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, είναι οι αρχές, σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως: «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές Σαμαρείτες, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης. Οπως ανέφερε ακόμη ο Ν.Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων.

Το χρονικό

Όπως έγραψε το Cretalive, στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της καθώς επίσης η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της. Η οικογένεια από το Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων είχε μεταβεί σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Η οικογένεια της 30χρονης - η μητέρας της και οι δυο αδερφές της - μένουν στις Αρχάνες ενώ η ίδια με το σύζυγο της διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο τόπο καταγωγής του τελευταίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τετραμελής οικογένεια αναχωρούσε από το κέντρο της εκδήλωσης όταν συνέβη το κακό. Οι αρχές εκτιμούν ότι κατά την επιστροφή, μπέρδεψαν τις διαβάσεις καθώς δεν υπήρχε σήμανση και επιχείρησαν να περάσουν από διάβαση που την περνούσε το ποτάμι.

Οι κλήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία φέρεται να έγιναν 2-3 κλήσεις από τους επιβαίνοντες στο όχημα προς τις αρχές -αστυνομία και πυροσβεστική - ενώ έγινε και μια κλήση στην αδερφή που είχε μείνει στις Αρχάνες όπου την ενημέρωσαν για την κατάσταση. Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το τηλεφώνημα τους προς την Αστυνομία για έκκληση βοήθειας καθώς η κλήση διεκόπη απότομα και χάθηκε η επικοινωνία.

Εκτιμάται οτι από το σημείο που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα μέχρι την θάλασσα είναι 16-17 χιλιόμετρα. Ωστόσο κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν κάποια μικροφράγματα που εμποδίζουν κάπως τη μεγάλη ροή του νερού.

Συγγενείς των αγνοούμενων στο σημείο των ερευνών

Η αγωνία όσο περνάει η ώρα κορυφώνεται για τους συγγενείς της οικογένειας και στο σημείο των ερευνών έχουν σπεύσει συγγενείς του νεαρού - συζύγου της 30χρονης οδηγού - που κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο. Οι επικεφαλής των ερευνών μίλησαν με τους συγγενείς σε μια προσπάθεια να τους στηρίξουν ωστόσο πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση καθώς πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο νερού που επιπλέον είναι θολά με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο των αρχών.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης που παρακολουθεί τις έρευνες, διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο», ενώ ευχήθηκε η επιχείρηση να έχει θετική εξέλιξη. «Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται» είπε ο δήμαρχος Φαιστού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ