ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ομιλία για την «Υγιή Γήρανση» στο Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων Ρεθύμνου «Η Ελπίδα»

0

Την περασμένη Πέμπτη, ο Πρόεδρος και δύο μέλη της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Ρεθύμνου επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων Ρεθύμνου «Η Ελπίδα», στα πλαίσια των ετήσιων επαφών τους και με δομές ηλικιωμένων, προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερώσουν για θέματα της 3ης και 4ης ηλικίας.

Πρόκειται για τους ψυχολόγους κ.κ. Βασιλάκη Βασίλη, Ζαχείλα Καίτη και Κρυσταλλάκη Διονυσία, οι οποίοι έχουν κερδίσει τις καρδιές των ηλικιωμένων ωφελούμενων του ΚΗΦΗ Ρεθύμνου καθώς κατά καιρούς τους επισκέπτονται και τους βοηθούν ουσιαστικά στην διαχείριση της περιόδου των γηρατειών που διάγουν.

Το Κ.Η.Φ.Η. Ρεθύμνου τελεί υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ) και φροντίζει ηλικιωμένους στους οποίους παρέχονται: νοσηλευτική φροντίδα, συνταγογράφηση φαρμάκων, επιμέλεια για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ομιλίες και ιατρικές ενημερώσεις, εκπαιδευτικοί και ψυχαγωγικοί περίπατοι και σίτιση με πρωινό και μεσημεριανό γεύμα. Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική δομή που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ», άξονας προτεραιότητας 5 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στην Κρήτη», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό κοινοτικό ταμείο με τίτλο «Δράση 9.iv.3: Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Η ομιλία των τριών επιστημόνων αφορούσε την «Υγιή Γήρανση» και με ποιον τρόπο αυτή κατακτιέται και βιώνεται. Ένα ζωτικής σημασίας θέμα, για το οποίο ελάχιστη γνώση φάνηκαν να έχουν οι ωφελούμενοί μας και γι’ αυτό ακριβώς η διαλεύκανσή του και ο τρόπος απόκτησής της τους ενθουσίασε και τους γέμισε αισιοδοξία. Εξάλλου, όπως πάντα, οι ψυχολόγοι αφιέρωσαν ιδιαίτερο χρόνο τόσο στις ερωτήσεις και απορίες των ωφελούμενων όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για πιο προσωπικά θέματα που τους απασχολούν και τους ταλανίζουν.

Η ΚΕΔΗΡ και το προσωπικό του ΚΗΦΗ Ρεθύμνου τους ευχαριστούν θερμά και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την πολύτιμη συμβολή τους στην διαδικασίας μιας ομαλής και ευχάριστης διαβίωσης των ηλικιωμένων τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ