ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Λαογραφικός μουσικοχορευτικός σύλλογος "ΑΡΚΑΔΙ" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

0

Ο ιστορικός παραδοσιακός σύλλογος ‘‘ΑΡΚΑΔΙ’’, που πριν 45 χρόνια ίδρυσε η αρχόντισσα της κρητικής παράδοσης Σοφία Ηλιάκη, προσκάλεσε μέλη, γονείς, μαθητές, φίλους και εκπροσώπους φορέων στην καθιερωμένη εκδήλωση, για την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Ευγενείου, παπάς Νίκος Νικηφόρος, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο διευθυντής της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Σαββάκης, εκπρόσωποι των αρχών, δημοτικοί σύμβουλοι, ο σύλλογος ριζιτών Κούμων, ο Σύλλογος Γεωργαλίδικων αλόγων ‘‘Άγιος Γεώργιος’’, ο πολιτιστικός σύλλογος Καλονύκτι και ο Νίκος Κοτζαμπασάκης, δικηγόρος υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Τα συγκροτήματα του Συλλόγου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με την καθοδήγηση των δασκάλων Νίκου Καφφάτου και Ιωάννας Ταταράκη,  εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους με τις χορευτικές τους δεξιότητες και τις όμορφες παραδοσιακές στολές κεντημένες από τα χέρια της αείμνηστης Σοφίας Ηλιάκη.

Την βραδιά κάλυψε μουσικά το κρητικό συγκρότημα του Βαγγέλη Γκαλονάκη, με τον Γιώργο και Νίκο Γκαλονάκη, το Δημήτρη Καλλέργη, αρμόνιο, τον Δήμο Περάκη, ασκομπαντούρα και τον Ηλία Κατσαβίδη λαούτο και μπουζούκι.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΡΚΑΔΙ Κωνσταντίνος Ηλιάκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ευχαρίστησε το Δ.Σ., την Οργανωτική Επιτροπή και τα μέλη του συλλόγου για την άψογη διοργάνωση της βραδιάς και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους για τη νέα χρονιά υγεία και ευημερία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μια σπουδαία προσωπικότητα, παλιό μέλος του συλλόγου και ιδρυτή της ομάδας του ριζίτικου τραγουδιού τον Μανώλη Γ. Σπαντιδάκη από τον Άγιο Γεώργιο, του δυτικού Ρεθύμνου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο σύλλογος τον τίμησε για την προσφορά του στη διάσωση και διάδοση του ριζίτικου τραγουδιού παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στην οικογένειά του.

Ο σύλλογος ριζιτών Κούμων με τον πρόεδρό τους Νίκο Μαμαλάκη, τους πρώην προέδρους του Κώστα Ψαθάκη και Μανώλη Πενθερουδάκη του αφιέρωσαν το αγαπημένο του ριζίτικο ‘‘Μάνα κι αν έρθουν οι φίλοι μου’’.

Τον Μανώλη Σπαντιδάκη τίμησε με την παρουσία του και ο σύλλογος Γεωργαλίδικων αλόγων που ήταν μέλος τους.

Το φλουρί της πίτας, κέρδισε ανήμερα της γιορτής του, ο γιος του προέδρου Γιάννη, Χαράλαμπος Λαχνιδάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ