ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Έδειξαν τις ικανότητές του τα νέα... μυαλά της Κρήτης

0

Πάνω από 300 μαθητές με τους γονείς τους από 60 σχολεία της Κρήτης, βρέθηκαν στο Ρέθυμνο για τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής της Περιφέρειας Κρήτης!

Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, τα νέα μυαλά του νησιού απέδειξαν ότι και θέλουν και μπορούν να διαπρέψουν στην τεχνολογία με λίγη βοήθεια.

Μέχρι και... μιτάτο ενέταξαν στις κατασκευές τους οι μαθητές της Αξού, δείχνοντας με υπερηφάνεια τη γραμμή παραγωγής τυριού.

Στον Πλακιά οι μαθητές κατασκεύασαν drone διάσωσης, ενώ στο Ηράκλειο μέχρι και πλοίο που συλλέγει ρύπους και... τρένο που λειτουργεί με αιολική ενέργεια, αλλά και οικολογική μονάδα... αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού!

Οι μαθητές αποδεικνύουν στην πράξη ότι θέλουν και μπορούν να διαπρέψουν στην Ελλάδα και κόντρα στο brain drain, αρκεί να βοηθηθούν και λίγο σε υποδομές και προσωπικό.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης «WRO-HELLAS» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology–Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ