ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε τροχιά οι διαδικασίας για να μπει τέλος στη λειψυδρία στο Ρέθυμνο

0

Αισιοδοξία για τα υδρολογικά δεδομένα του Φράγματος Ποταμών - «Τρέχουν» οι διαδικασίες για να μπει τέλος στη λειψυδρία στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου

Δήμος και περιφερειακή ενότητα είναι σε αναμονή κονδυλίου 25 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία διυλιστηρίου, ώστε οι δήμοι Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου να υδρεύονται από τα νερά του Φράγματος των Ποταμών Αμαρίου.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου εγκαθιστά σύστημα τηλεμετρίας για να αντιμετωπιστούν αρτιότερα οι βλάβες και διαρροές, ενώ άκρως ενθαρρυντικά είναι τα υδρολογικά στοιχεία του ΟΑΚ για φράγμα, πηγές Αργυρούπολης και λίμνη Κουρνά.

Παραπάνω από ευχάριστα είναι τα υδρολογικά δεδομένα από το Φράγμα των Ποταμών Αμαρίου, αφού θα μπορούσε να αποδίδει ακόμα και 45 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού την ημέρα για να ξεδιψάσει όχι μόνο ο δήμος Ρεθύμνου, αλλά και ο δήμος Μυλοποτάμου, ο 2ος σε πληθυσμό της περιφερειακής ενότητας. Ακόμα και σήμερα που δεν υπάρχει διυλιστήριο, έχει εγκατασταθεί προσωρινά ένα κινητό ταχυδιυλιστήριο που εξυπηρετεί την κατάσταση.

Δήμος και περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου συνεργάζονται για το έργο του μεγάλου διυλιστηρίου στο Γιαννούδι με προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ για να λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Ρέθυμνο, σε περίπτωση που εκ νέου μειωθούν οι βροχοπτώσεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, φροντίζει για την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας που ανά πάσα στιγμή θα εντοπίζει διαρροές για την γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση των διαρροών στο δίκτυο της υπηρεσίας.

Τέλος, άκρως ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία τόσο για την πλήρωση της λίμνης του Κουρνά που το περασμένο καλοκαίρι η στάθμη της είχε υποχωρήσει επικίνδυνα, αλλά και για τις πηγές Αργυρούπολης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ