ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σταύρος Αρναουτάκης: « Με χαρά η Κρήτη ανοίγει την αγκαλιά της στους χίλιους μαθητές από 32 χώρες που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης».

0

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχαν σήμερα στην περιφέρεια Κρήτης οι εκπρόσωποι της διεθνούς ομοσπονδίας σχολικού αθλητισμού

(ISF-Basketball) για την προετοιμασία του παγκόσμιου σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από 12 έως 20 Απριλίου και με τη συμμετοχή 1000 αθλητών.

Συνδιοργανωτές είναι το Υπουργείο Παιδείας,η Περιφερειακή Διευθύνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Περιφερεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι Δήμοι Χερσονήσου και Αρχανών-Αστερουσίων.

Ο κ. Αρναουτάκης, Παρουσία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου αθλητισμού Νίκου Συριγωνάκη

Καλοσώρισε τους εκπροσώπους της ΙSF -Basketball Julia Boyanova(Assessor), Renos Pittalis(TC president Basketball), Francesco Fiorini(Sports manager), Turgut Pasali(member of TC) και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργο Τερζάκη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, με την καλή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους συνδιοργανωτές και φορείς θα προκύψει μία ακόμα επιτυχημένη διεθνής διοργάνωση.

«Με χαρά η Κρήτη ανοίγει την αγκαλιά της στους χίλιους μαθητές από 32 χώρες που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης»., δήλωσε ο Περιφερειάρχης, σημειωνοντας πως είναι μια διοργάνωση που θα είναι γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και την οποία θα ευχαριστηθούν οι έλληνες και ξένοι αθλητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς του νησιού μας και παράλληλα θα προβληθεί διεθνώς η Κρήτη.

Στην σημαντικότητα της διοργάνωσης αναφέρθηκε επίσης ο Κ. Τερζάκης τονίζοντας την καλή συνεργασία με την περιφέρεια και την έμπρακτη στήριξη του περιφερειάρχη τόσο στην νέα διοργάνωση όσο και σε προηγούμενες. Ο ίδιος επίσης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει και με τον Δήμο, τους φορείς και ότι με τη συνεργασία αυτή «θα επιτύχουμε στην διοργάνωση του παγκόσμιου σχολικού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης».

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 32 χώρες και 64 ομάδες αγοριών και κοριτσιών που παράλληλα με το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως αναφέρθηκε, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και σε πολιτιστικά δρώμενα που θα γίνουν στην Κρήτη.

Οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας ευχαρίστησαν θερμά τον περιφερειάρχη για τη συνάντηση, την καλή συνεργασία με την περιφέρεια και επεσήμαναν ότι η παρουσία τους στην Κρήτη έχει να κάνει, όπως είπαν, με την προετοιμασία της διοργάνωσης, την επίσκεψή τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθούν οι αγώνες καθώς και για να συνομιλήσουν με την οργανωτική επιτροπή και τους φορείς που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της προετοιμασίας και για τον προγραμματισμό των πολιτιστικών δράσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ