ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στον απόηχο της εκδήλωσης με ομιλητή τον κ. Ομάρ Σουλτάν

0

    Στις 6 Φεβρουαρίου, το Ρεθεμνιώτικο κοινό και όχι μόνο, είχε την την ευκαιρία να παρακολουθήσει , στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, μια ομιλία, από τον  πρώτο πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, με θέμα την  επίδραση των ελληνιστικών χρόνων στον πολιτισμό της χώρας του. Μιας χώρας καθημαγμένης από τα 40 χρόνια πολέμου. Μιας χώρας που προσπαθεί να διασώσει τον πολιτισμό της μέσα από τα συντρίμια που δημιούργησε ο εμφύλιος πόλεμος, ο θρησκευτικός φανατισμός και η γεωπολιτική σύγκρουση των Μεγάλων Δυνάμεων.

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και του ευχόμαστε από καρδιάς, σύντομα να επικρατήσει η ειρήνη στη χώρα του.Ο ίδιος δε, να αξιωθεί για πολλά ακόμα χρόνια να συνεχίσει μέσα από άλλα πόστα την ωραία προσπάθειά του για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας του. Μιας κληρονομιάς που  σε κάποια στιγμή της ιστορίας της σχετίστηκε άμεσα, με το δικό μας, τον Ελληνιστικό Πολιτισμό.   Είμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρει!  Άλλωστε, ως αγωνιστής της ζωής, κατάφερε μέσα από αντίξοες συνθήκες να κάμει το όνειρό του πραγματικότητα:

  • Να σπουδάσει Αρχαιολογία, εγκαταλείποντας την Ιατρική Σχολή στην οποία είχε εισαχθεί ως αριστούχος, και μάλιστα στη χώρα που τον μαγνήτιζε. Την Ελλάδα!
  • Να έχει την τύχη να λάβει μέρος, κάτω από τις οδηγίες του δασκάλου του, του Μανόλη Ανδρόνικου, στην περίφημη ανασκαφή της Βεργίνας.
  • Να αγαπήσει σε βάθος τη χώρα μας μας και τον πολιτισμό της, σε βαθμό που τον ώθησε να δηλώσει, πως αν το πρώτο του παιδί είναι αγόρι, θα το ονομάσει ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Και αν είναι κορίτσι θα το ονομάσει Αθηνά. Και έτσι, εγεννήθη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
  • να διδάξει σε Πανεπιστήμια και να υπηρετήσει τη χώρα του από διάφορα μετερίζια, με αποκορύφωμα να είναι αυτός ο πρώτος Πρέσβης της στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ρεθύμνης και την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για την ουσιαστική τους στήριξη και για το ότι η εκδήλωση αυτή τελούσε υπό την αιγίδα τους.

Θέλομε να σημειώσομε ιδιαιτέρως την παρουσία των αρχών της πόλης και συγκεκριμένα : τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου μας, π. Ευάγγελο Δερμιτζάκη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ρεθύμνης, κ. Μαίρη Λιονή, τον Αντιπρύτανη του Π.Κ.κ. Κων/νο Σπανουδάκη, τον Αντιπρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Νεκτάριο Παπαδογιάννη, τον πρώην  Δήμαρχο Ρεθύμνης  κ. Δημήτρη Αρχοντάκη, Αντιδημάρχους, αυτοδιοικητικούς συμβούλους και εκπροσώπους  Υπηρεσιών και  Συλλόγων.

  Ευχαριστούμε, το κοινό της ωραίας μας πόλης για την ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας και την πολυπληθή παρουσία του.

Τέλος, ευχαριστούμε τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας για την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ