ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο δρόμο προς τις εκλογές το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

0

Πραγματοποιήθηκε στις  12-2-2019 , στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων των Σωματείων-μελών της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν  72  Αντιπρόσωποι από  16    Σωματεία .

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Απολογισμό δράσης της Διοίκησης που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Κέντρου συνάδελφος Γεώργιος  Λιολάκης .

Ακολούθησε η παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων και οι τοποθετήσεις Αντιπροσώπων πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης .

Όπως ήταν  φυσικό,  στο επίκεντρο του προβληματισμού που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ. Σ.,  βρέθηκαν: Η οικονομική κρίση, οι μαζικές απολύσεις,  το ασφαλιστικό,  η ανεργία, η ακρίβεια, η εισοδηματική πολιτική, το φορολογικό, η κοινωνική πολιτική κλπ.,  οι προτάσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος και ο προγραμματισμός δράσης του Κέντρου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, το Ψήφισμα του Συνεδρίου και έγινε η προβλεπόμενη ψηφοφορία για την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού, του Ισολογισμού 2018 και του Προϋπολογισμού 2019.

Ψήφισαν   72    Αντιπρόσωποι και βρέθηκαν   72 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής :

  1. Για τον Διοικητικό Απολογισμό

ΝΑΙ :  41    ,  ΟΧΙ : 29   , ΛΕΥΚΑ : 2

  1. Για τον Ισολογισμό έτους 2018

ΝΑΙ :  40    ,  ΟΧΙ :  29    , ΛΕΥΚΑ : 2

  1. Για τον Προϋπολογισμό έτους 2019

ΝΑΙ :   41   ,  ΟΧΙ : 28   ,  ΛΕΥΚΑ : 2

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι αντιπρόσωποι των Σωματείων αναγνώρισαν το έργο και τη συνολική δράση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και παράλληλα έδωσαν το στίγμα της ενωτικής και αγωνιστικής πορείας του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο Νομό μας με αιχμή, την οικονομική κρίση , τις μαζικές απολύσεις , το ασφαλιστικό ,  την ουσιαστική αύξηση του εργατικού εισοδήματος, την αντιμετώπιση  της ανεργίας, την πάταξη της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής, την βελτίωση της κοινωνικής  πολιτικής κ.λ.π .

Στη συνέχεια εκλέχτηκε τριμελής Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές για την ανάδειξη νέων Οργάνων Διοίκησης του Κέντρου στις  21-2-2019

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ