ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης το Nikea Guitar Ensemble, το Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου

0

Σε μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση, το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης εμφανίζεται το Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου, στο "Σπίτι του Πολιτισμού" στο Ρέθυμνο, το περίφημο Nikea Guitar Ensemble. To Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, είναι ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα που έχει υιοθετήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών και είναι το πιο πολυβραβευμένο και διάσημο σύνολο της Ελλάδας. Αποτελείται από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια και τις άλλες περιοχές του Πειραιά.

Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.

Σολίστ είναι οι Στέλιος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη), Γιώργος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) & Ηλίας Διαμαντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής).

Συμμετέχουν ακόμη στο σύνολο, οι νεαροί βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας Δημήτρης Σταυρόπουλος (Απόφοιτος Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη) & Άννα Χριστοδούλου.

To Nikea Guitar Ensemble έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου - Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου - Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας σε σύμπραξη με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, στο Θέατρο Παλλάς στην Λευκωσία, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ