ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου: "Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν χθες το μεσημέρι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπάλληλων"

0

Το Συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου καταγγέλλει, στους εργαζόμενους και τον λαό του Ρεθύμνου, την άθλια προσπάθεια της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε συνεργασία με την εργοδοσία να πραγματοποιήσουν νόθο συνέδριο με αντιπροσώπους Μαϊμούδες, διευθυντές και στελέχη Σούπερ Μάρκετ.

Στην προσπάθειά τους αυτή επιστράτευσαν μέχρι και μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου, με γκλομπ και όπλα .

Ο στόχος τους είναι προφανής, θέλουν ελέγξουν την Ομοσπονδία για να κρατάνε τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους στο περιθώριο και να βάζουν πλάτη στους εργοδότες του κλάδου για να θησαυρίζουν πάνω στα συντρίμμια  των δικαιωμάτων των εργατοϋπαλλήλων.

Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Τέτοιο Συνέδριο δεν ήταν στις προθέσεις όλων όσων το προηγούμενο διάστημα έβαλαν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να «σέρνουν» στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους καίγεται καρφάκι αν οι  μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.

Το Συνέδριο που επεδίωξαν να γίνει είχε μόνο στόχο να βάλουν «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Γι’ αυτό και πολλοί από τους εργατοπατέρες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν οι ίδιοι πιάσει στασίδι, είναι κι οι ίδιοι εργοδότες, εκπρόσωποι Δ.Σ. ανωνύμων εταιρειών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να γυρίσουν την πλάτη στην ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ που με σταθερότητα και συνέπεια αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική και έρχονται σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.

Να μπουν μπροστά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο εργατικό κίνημα και να στείλουν όλους αυτούς που είναι κόντρα στα συμφέροντά τους και βάζουν πλάτη στην εργοδοσία  εκεί που τους αξίζει.

 Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ