ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, στο Ρέθυμνο

0

Με τεράστια επιτυχία τόσο σε επίπεδο συναυλιών, όσο και σε αριθμό σπουδαστών ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, στο Ρέθυμνο 9 και 10 Φεβρουαρίου του 2019.

Διεθνούς φήμης σολίστ όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης που συμμετείχε ως σολίστ με τον νεαρό κιθαριστή Ηλία Διαμαντάκη ως ντουέτο και το κουαρτέτο Nikea Gutar Ensemble, αλλά και Νίκος Κατσαράκης, που δίδαξε στα σεμινάρια του Φεστιβάλ και έδωσε διάλεξη με θέμα την ιστορία της κιθάρας, ανέβασαν με όλους τους συμμετέχοντες το επίπεδο της διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με την υποστήριξη της αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Μουσικό Καρπό υπό την Καλλιτεχνική Οργάνωση του Ρεθυμνιώτη μουσικού, Αντώνη Μαυράκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, που προσέφερε δωρεάν σεμινάρια κλασικής κιθάρας για όλους τους Κρητικούς σπουδαστές.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής ήταν ο διεθνώς καταξιωμένος Κύπριος Κιθαριστής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, Αντώνης Κοΐζας. Στις συναυλίες συμμετέχουν ακόμη, το περίφημο Nikea Guitar Ensemble, αλλά και τα Κιθαριστικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, του Ωδείου "Μονόχορδο" και του Παγκρήτιου Ωδείου. Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ αποτέλεσαν οι παρουσίες του Κιθαριστή Μανόλη Κογκάκη αλλά και των νεαρών σολίστ Άννας Χριστοδούλου & Δημήτρη Σταυρόπουλου. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο Μουσικός Καρπός από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών προς τον Πρόεδρο του, Αντώνη Μαυράκη.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, έγιναν στο "Σπίτι Πολιτισμού" στο Ρέθυμνο, με Ελεύθερη Είσοδο για όλους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ