ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To νέας γενιάς S-Pen της Samsung ενδέχεται να ενσωματώνει κάμερα

0

Η Samsung έχει ήδη αναβαθμίσει το stylus του Galaxy Note 9 προσθέτοντας δυνατότητες Bluetooth, όμως από ότι φαίνεται το επόμενης γενιάς S-Pen ενδέχεται να εφοδιάζεται και με κάμερα.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία κατοχύρωσε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα stylus με ενσωματωμένη κάμερα που επιτρέπει την ασύρματη αποστολή φωτογραφιών σε smartphone ή σε tablet.

Η κάμερα μάλιστα δεν θα είναι παλαιού τύπου, αφού θα υποστηρίζει οπτικό ζουμ, ένα χαρακτηριστικό που για διάφορους λόγους –κόστος, πάχος συσκευής κ.ά- δεν υποστηρίζεται από πολλά κινητά σήμερα. Βεβαίως, η Samsung θα πρέπει να λάβει υπόψη της και ορισμένες παραμέτρους που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τα προσωπικά δεδομένα –θυμάστε τα ζητήματα ιδιωτικότητας που είχαν προκύψει με την πρώτη έκδοση του Google Glass;- αφού το πιθανότερο είναι να δυσαρεστηθούν αρκετοί άνθρωποι ή συγκεκριμένες ομάδες όταν αντιληφθούν ότι κάποιοι χρήστες τους τραβούν φωτογραφίες με το stylus χωρίς να το γνωρίζουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σκίτσα και τα σχεδιαγράμματα στην αίτηση για την ευρεσιτεχνία φαίνεται πως η Samsung πειραματίζεται με διάφορα set-ups για την κάμερα. Έτσι σε ένα σχέδιο δείχνει την κάμερα να βρίσκεται στο πάνω τμήμα του S-Pen, το οποίο διαθέτει ένα πλήκτρο για τον έλεγχο του ζουμ.

Σε ένα άλλο σχέδιο, φαίνεται να υπάρχουν πολλαπλές κάμερες εντός του stylus. Tο σημερινό S-Pen εφοδιάζεται με ένα κουμπί στο πάνω τμήμα του (clicker) που επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την κάμερα στο Galaxy Note 9, όμως στην περίπτωση της νέας γενιάς του S-Pen, η οθόνη του κινητού θα χρησιμεύει ως οφθαλμοσκόπιο. Για να δούμε...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ