ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνου: Μείωση τελών καθαριότητας, φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

0

Μετά από συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνου κ. Περάκης Εμμανουήλ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ,  με το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη Γεώργιο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων κ. Σπανουδάκη Στυλιανό, το Δημοτικό Σύμβουλο Κιαγιά Δράκο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το αίτημα του Συλλόγου για την μείωση των Δημοτικών Τελών στο Δήμο Ρεθύμνου επετεύχθη και έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.

Οι  ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, διαμερισμάτων, τουριστικών κατοικιών, επαύλεων, επαγγελματικών χώρων στέγασης ελεύθερων επαγγελματιών και λοιπών επαγγελματικών χώρων, επιτηδευματιών με δραστηριότητα αμιγώς παροχής υπηρεσιών, έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη μείωση τελών καθαριότητας, φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων  βάση της 485/2018 απόφασής του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνης περί «αναπροσαρμογής ή μη των τελών καθαριότητας - φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2019».

Σε εφαρμογή λοιπόν τη συγκεκριμένης απόφασης η οικονομική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνης, προέβη στη δημιουργία/διαχωρισμό δύο κατηγοριών ακινήτων, που αφορούν επαγγελματικούς χώρους.

Προκειμένου να γίνει ακριβής αντιστοίχιση των κατηγοριών ακινήτων με τους νέους, μειωμένους  συντελεστές, παρακαλούνται οι επιχειρηματίες μέλη μας, να προσέλθουν στην οικονομική υπηρεσία του δήμου για να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής τους στην ανάλογη κατηγορία ακινήτου, προσκομίζοντας (ανάλογα με την επαγγελματική τους ιδιότητα), τα εξής δικαιολογητικά:

- Έντυπο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9),

- Έντυπο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε2 ή Ε3),

- Εκτύπωση (από το taxis) των ΚΑΔ έδρας /υποκαταστήματος,

- το ειδικό σήμα λειτουργίας ΕΟΤ ή γνωστοποίηση λειτουργίας τουριστικού καταλύματος και

- ένα λογαριασμό ΔΕΗ του ακινήτου,

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2831341036.

Ο Πρόεδρος κ. Περάκης Εμμανουήλ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επικεντρώνονται τώρα και στην μείωση των τελών καθαριότητας για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, και στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ