ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο καιρός στην Κρήτη: Φουρτούνες στα πελάγη το διήμερο της 25ης Μαρτίου

0

Προσοχή στη θάλασσα συνιστά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Ήλιος «με δόντια» στην Κρήτη ανήμερα της παρέλασης - Αναλυτικές προβλέψεις

Με ηλιοφάνεια και καλό καιρό ξεκίνησε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2019 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Ωστόσο, ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο, και ειδικότερα στα Κρητικά πελάγη αναμένεται να διατηρήσουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία ενώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις θαλάσσιες εξορμήσεις και μετακινήσεις.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου αναμένονται αραιές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Δείτε τα μποφόρ στα πελάγη της Κρήτης, σύμφωνα με το δελτίο καιρού που εξέδωσε για το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νοτιοδυτικό Κρητικό

Βόρειοι/βορειοανατολικοί άνεμοι 5 - 6 μποφόρ

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη ή κυματώδης, τοπικά περιορισμένη ενώ προβλέπεται καταιγίδα στα νότια.

Νοτιοανατολικό Κρητικό – Ιεράπετρα

Βόρειοι/βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5 - 6 μποφόρ οι οποίοι ενισχύονται περαιτέρω αργότερα.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και αργότερα κυματώδης, τοπικά περιορισμένη, ενώ προβλέπεται καταιγίδα στα νότια.

Δυτικό Κρητικό

Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 - 6 μποφόρ και βορειοανατολικοί εντάσεως 6 – 7 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη έως κυματώδης στα δυτικά.

Ανατολικό Κρητικό

Βορειοδυτικοί άνεμοι 5 - 6 μποφόρ οι οποίοι ενισχύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις και τα δεδομένα από την ΕΜΥ, οι ριπές του ανέμου μπορεί να είναι 40% ισχυρότερες της έντασης που δίνεται στο προαναφερθέν δελτίο και το μέγιστο ύψος κύματος έως και διπλάσιο του σημαντικού.

Θερμοκρασίες ανά νομό

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κινηθούν τις επόμενες μέρες οι θερμοκρασίες στην Κρήτη εξαιτίας των ισχυρών βοριάδων.

Συγκεκριμένα, η πρόγνωση στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης:

Άγιος Νικόλαος

Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου στον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή 24 και την Δευτέρα 25 Μαρτίου. Η ελάχιστη την Κυριακή 24/3 θα κινηθεί στους 14 βαθμούς Κελσίου ενώ την Δευτέρα 25/3 στους 13.

Ηράκλειο

Στους 15 βαθμούς Κελσίου θα βρίσκεται ο υδράργυρος την Κυριακή 24/3 ενώ την Δευτέρα 25/3 σημειώνει μία μικρή άνοδο και φτάνει στους 16 βαθμούς. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα φτάνει τους 14 βαθμούς και τις δύο μέρες.

Ρέθυμνο

Στους 14 βαθμούς Κελσίου θα βρίσκεται η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο την Κυριακή 24/3 ενώ θα αγγίξει τους 15 ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Η ελάχιστη θα αγγίζει τους 13 βαθμούς την Κυριακή και τους 12 την Δευτέρα με το κρύο να είναι ιδιαίτερα αισθητό παρά την ηλιοφάνεια.

Χανιά

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα Χανιά με την μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 16 βαθμούς τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εθνικής μας εορτής, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία θα φτάνει τους 13 βαθμούς την Κυριακή 24/3 και θα πέσει στους 11 την Δευτέρα 25/3.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ