ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του ντoκιμαντέρ «Πιο δύσκολα χρόνια – Πιο ευτυχισμένα χρόνια»

0

«Πιο Δύσκολα Χρόνια-Πιο Ευτυχισμένα Χρόνια» αφηγούνται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Μαργαριτών Μυλοποτάμου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το Ντοκιμαντέρ της Ομάδας Προφορικών Αφηγήσεων Μαργαριτών θα παρουσιαστεί στο Σπίτι του Πολιτισμού, Εμμ. Βερνάρδου 12, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, στις 20 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00. Η Ομάδα που εδώ και δύο χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία Αρχείου Αφηγήσεων από Ιστορικά Ζωής, στην περιοχή των Μαργαριτών, σας προσκαλεί να μοιραστείτε το θησαυρό των καταγραφών της. Το πόνημα αυτό είναι σύμπραξη μιας ομάδας ανθρώπων που έσμιξαν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνουν οι γέφυρες επικοινωνίας με το παρελθόν και την ανεξίτηλη αποτύπωσή  του στο χρόνο, δίνοντας λόγο και βήμα έκφρασης στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής.

Οι πρώτες 25 καταγραφές ηλικιωμένων απομαγνητοφωνήθηκαν, πήραν θέση ως  αρχειακό υλικό  θεματικής προσέγγισης και έγιναν ένα έργο υψηλών προδιαγραφών με αληθινές ιστορίες ζωής.

Επίσης η Ομάδα προφορικής αφήγησης  προσέγγισε νέους ερευνητές- αρχιτέκτονες  που θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση  την αποτύπωση της Ενετικής βίλλας MOATSO μέσα από ένα σχέδιο – σκαρίφιμα, αλλά και από μια αληθινή αφήγηση μνήμης που γυρνά πίσω στο χρόνο της κατοικήσιμης μορφής του κτίσματος.

Τέλος μια βόλτα στο Αρχοντικό Περβόλι της λήθης έχει πολλά να μας πει, μέσα από τη μνήμη του αφηγητή, που ανασκαλεύει τις παιδικές του μνήμες,  αλλά και το φακό του καταγραφέα.

Ας αφήσουμε την αλήθεια να μας γυρίσει πίσω στο χρόνο.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε και να μάθετε μαζί μας.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 , στις 7.00 μμ στο Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ