ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: 1.240.000 ευρώ για ΝΟΑΚ και 1.110.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο

0

Στην χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης εγκρίθηκε η ένταξη 4 νέων υποέργων με προϋπολογισμό 1.110.000 ευρώ στα πλαίσια του έργυο «Άμεσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, που πλήγηκε από φυσικές καταστροφές τον Φεβρουάριο 2019» και αφορούν την περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου μας. Τα υποέργα αυτά  χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης  και είναι τα ακόλουθα:

  1. Άμεση αποκατάσταση προσβασιμότητας στο δρόμο «Παλέ – Κοξαρέ- Ασώματος» και συνδεόμενοι δρόμοι, προϋπολογισμού 440.000 Ευρώ
  2. Άμεση αποκατάσταση προσβασιμότητας στο δρόμο «Ρέθυμνο –Παλέ – Φαράγγι Κοτσιφού – Σελλιά – Ροδάκινο, Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, Διχαλόστρατο προς Μαριού και συνδεόμενοι δρόμοι, προϋπολογισμού 520.000 Ευρώ
  3. Καθαρισμός ρεμάτων περιοχής Δήμου Αγίου Βασιλείου, προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ
  4. Άρση καταπτώσεων και αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων, μεταξύ άλλων, στο τμήμα Ρέθυμνο – Σπήλι και συνδεόμενοι δρόμοι.

Επίσης εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Ολοκληρωτικές μελέτες Νότιου Οδικού άξονα Ν. Ρεθύμνης (οδικά τμήματα εντός Ν. Ρεθύμνης – Τμήμα Ροδάκινο – Σελλιά – Λευκόγεια - Ακούμια – Αγία Γαλήνη), προϋπολογισμού 1.240.000 Ευρώ και αφορά τον υποστηρικτικό άξονα στον Νότιο Οδικού Άξονα (Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη).

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη όοο και την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή για την έγκριση των συγκεκριμένων έργων που αφορούν την περιοχή μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ ιδιαίτερα στην έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης για τον υποστηρικτικό άξονα Ροδάκινο – Λευκόγεια- Ακούμια –Αγία Γαλήνη και να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για ένα έργο που η τοπική κοινωνία οραματίζεται για δεκαετίες και πλέον δρομολογείται αφού από τα λόγια προχωράμε στην ολοκλήρωση του σχεδιασμό του και των μελετών του.  Μια κατεξοχήν αναπτυξιακή παρέμβαση που αλλάζει τον οδικό χάρτη όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του Νομού. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση φανερώνει ότι για την Περιφέρεια Κρήτης, και βέβαια για εμάς,  η ολοκλήρωση του ΝΟΑΚ και των παράπλευρων δικτύων του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα  με πολλαπλά οφέλη και σταθερή αναπτυξιακή και στρατηγική επιλογή.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ