ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δύο δικηγόρων για τη «μαφία« Κορυδαλλού

0

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της επονομαζόμενης «μαφίας» των φυλακών Κορυδαλλού. Χθες, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη δύο δικηγόρων με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Εις βάρος τους εξέδωσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ισάριθμα εντάλματα σύλληψης ο ειδικός εφέτης ανακριτής, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο γνωστός δικηγόρος εις βάρος του οποίου έγινε το φθινόπωρο του 2014 απόπειρα δολοφονίας έξω από το σπίτι του, στην Πεντέλη.

Στο πλαίσιο μυστικής έρευνας που διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική, το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου καταγράφηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Αλβανό βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι ή «Κλόντι». Από το περιεχόμενό τους προέκυψαν ενδείξεις ότι ο δικηγόρος κατέβαλε ανά τακτά διαστήματα χρήματα στα μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας» του Κορυδαλλού, καθώς και ότι κατηύθυνε τις καταθέσεις τους στην εν εξελίξει δίκη της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την οποία κατηγορούνται.

Ο ίδιος ο δικηγόρος πάντως είχε προσπαθήσει να αιτιολογήσει τις επίμαχες επικοινωνίες προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο «Κλόντι» ήταν ο βασικός μάρτυράς του στην εναντίον του απόπειρα δολοφονίας στην Πεντέλη.

Για εκείνη την υπόθεση εξάλλου είχαν κατηγορηθεί ως φυσικοί αυτουργοί οι συνεργοί του Κλόντι, Αρμπερ Μπάκο και Ολτι Ντούλτσε και ως ηθικός αυτουργός ο έγκλειστος για την υπόθεση Energa επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Η δεύτερη συλληφθείσα είναι επίσης δικηγόρος Αθηνών και φέρεται να είχε τακτικές επικοινωνίες με τους Αλβανούς εγκλείστους, τους οποίους μάλιστα επισκεπτόταν στις φυλακές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ