ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φοιτητικές εστίες Ρεθύμνου: Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα

0

Μολονότι οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια παρατηρείται η ύπαρξη προβλημάτων σε καίρια θέματα της καθημερινότητας των φοιτητών, οι οποίοι φιλοξενούνται στις εστίες του Γάλλου της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου και του πολυχώρου ‘ΞΕΝΙΑ’.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε από φοιτητές ότι αν και έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις στο σύστημα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα κάποιες φορές. Οι ίδιοι, μας εκμυστηρεύτηκαν ότι υπήρξαν φορές που δεν είχαν καθόλου νερό ή ρεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Επιπροσθέτως, εξέφρασαν παράπονα ως προς την κατανομή τους στα δωμάτια, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου διαμένουν έως και τρία άτομα στον ίδιο χώρο με επικρατέστερη περίπτωση τα δύο, δυσχεραίνοντας έτσι την καθημερινότητα τους. Παρόλα αυτά αναμένεται τα επόμενα χρόνια η δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου έπειτα από την έγκριση για χρηματοδότηση τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε περιπτώσεις ζημιών που εντοπίζονται στους χώρους  υπάρχει καθυστέρηση στην αποκατάσταση τους καθώς υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού ως προς την ειδικότητα για θέματα συντήρησης. Επιπλέον η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων πραγματοποιείται από τους ίδιους τους φοιτητές.

Ωστόσο, όπως μας είπαν φοιτητές τα δωμάτια τους είναι πλήρως εξοπλισμένα και πλέον έχουν καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Θετικό επίσης αποτελεί ότι το σύστημα πυρασφάλειας και συναγερμού λειτουργεί κανονικά και ότι στους κοινόχρηστους χώρους εντοπίζονται πυροσβεστήρες.

Έπειτα από ερώτηση που έγινε σε φοιτητές αναφέρθηκε ότι η διαδικασία που ακολούθησαν προκειμένου να αποκτήσουν δωρεάν στέγαση ήταν εύκολη αλλά ταυτόχρονα η διάρκεια σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να παραλάβουν το κλειδί των δωματίων σχετικά μεγάλη. Όπως μας εξήγησε η κυρία Γιαννούλη Μαρία προϊσταμένη της Φοιτητικής Μέριμνας Ρεθύμνου η διαδικασία πραγματοποιείται όσο το δυνατό γρηγορότερα έπειτα από τη λήξη της προθεσμίας για αίτηση παρά τον όγκο των αιτήσεων που πρέπει να εξετασθούν, οι οποίες μπορεί να ξεπεράσουν τις πεντακόσιες μόνο από τους πρωτοετής φοιτητές, καθώς οι αιτήσεις για να παραλάβουν εκ νέου δωρεάν στέγαση για το επόμενο έτος πραγματοποιείται σε διαφορετικό χρόνο.

Τέλος, όσον αφορά στη σίτιση τους υποστήριξαν ότι η ποσότητα του προσφερόμενου φαγητού είναι σχετικά επαρκής, ενώ την ποιότητα χαρακτήρισαν μέτρια έως κακή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ