ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένταξη του ΚΥ Ανωγείων στο καθεστώς των άγονων και προβληματικών περιοχών

0

«Επιτεύχθηκε η ένταξη του Κέντρου Υγείας Ανωγείων στο καθεστώς των άγονων και προβληματικών περιοχών μετά την ψήφιση στις 7 Μαρτίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος Α΄43/09/03/2019) αφορά στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την ένταξη του Κέντρου Υγείας Ανωγείων, στο καθεστώς των άγονων και προβληματικών περιοχών σύμφωνα με το άρθρο 137.

Η εξέλιξη αυτή έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, καθώς πλέον όσοι υπηρετούν σε αυτό θα λαμβάνουν το σχετικό επίδομα που προβλέπει ο νόμος, γεγονός που το καθιστά ελκυστικότερη επιλογή για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για την καλύτερη στελέχωση του.

Με σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος τονίζει τη θετική αυτή εξέλιξη δηλώνοντας παράλληλα ότι: «Η ένταξη του ΚΥ Ανωγείων στο καθεστώς άγονης και προβληματικής περιοχής ήταν ένα πάγιο αίτημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια που ικανοποιήθηκε με τη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή του υπουργού Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθού. Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς απαιτούσε ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία προϋπέθετε μια συνολική επανεξέταση του καθεστώτος των άγονων περιοχών σε όλη τη χώρα. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, ως δημοτική Αρχή, για το γεγονός αυτό το οποίο θεωρούμε ότι θα συμβάλει στην μεγαλύτερη ανάπτυξη του Κέντρου Υγείας και στην παροχή πληρέστερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας στους δημότες των Ανωγείων αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ