ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση Ξηράκη Γεώργιου υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό Νέα Αντίληψη

0

Αγαπητοί συνδημότες,

Με χαρά ανταποκρίθηκα θετικά στην τιμητική πρόταση του Δημάρχου  κ. Μαρινάκη να συμμετάσχω μέσω του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Με την εμπειρία 20 χρόνων στον αθλητικό τομέα και 25 χρόνων στον επιχειρηματικό,  πιστεύω ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα να ασχοληθώ  πιο ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς πάντα με απασχολούσαν τα κοινά αλλά όλα είναι θέμα σωστού χρόνου.

Την ανάπτυξη και εξέλιξη του τόπου μας, μπόρεσα να την ζήσω αυτά τα τριάντα χρόνια στα οποία επέλεξα σαν μόνιμο τόπο κατοικίας  μου, την πόλη του Ρεθύμνου.

Θυμάμαι πολύ καλά το πριν και το μετά σε όλους τους τομείς της τοπικής μας κοινωνίας,  διότι ήμουν πάντα παρών λόγω των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων και ένας από τους κύριους λόγους που δέχτηκα την πρόταση είναι ότι ως γνώστης του επιχειρείν, διαπίστωνα χρόνο με τον χρόνο την τελευταία δεκαετία, ότι παρά την τόσο δύσκολη οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας, το Ρέθυμνο είχε σταθερά ανοδική πορεία ανάπτυξης. Αυτό για μένα ήταν και το κλειδί εμπιστοσύνης που κλείδωσε την συνεργασία μου με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ .

Σίγουρα αισθάνομαι πολύ όμορφα για το σήμερα του Ρεθύμνου.

Τα σχόλια φίλων, συγγενών από άλλους τόπους, που επισκέπτονται το Ρέθυμνο είναι πάντα θετικά και ενθουσιώδη για το πόσο έχει αλλάξει προς το καλύτερο η πόλη μας και πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε εδώ.

Ζούμε στην πόλη που βραβεύτηκε τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από Ελληνικούς φορείς για την προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις Βιώσιμης Κινητικότητας.

Ζούμε στην πόλη που χρόνο με το χρόνο «ανεβαίνει» θέσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά λόγω της ποιοτικής αναβάθμισης της, κερδίζοντας βραβεία σαν καλύτερος προορισμός πόλης για την οικογένεια και για τον πολιτισμό.

Χαίρομαι που τα παιδιά μου μεγάλωσαν σε αυτή την πόλη με αυτές τις συνθήκες και θα ήθελα να δω τα παιδιά τους, να μεγαλώνουν σε ακόμα καλύτερες συνθήκες από αυτές.

Όλες αυτές οι εξελίξεις και βελτιώσεις αδιαμφισβήτητα είναι επιτυχίες του  δημάρχου μας κ.Μαρινάκη και της ικανότατης ομάδας που τον πλαισιώνει  και που θα ήθελα με την ψήφο εμπιστοσύνης σας να πλαισιώσω και εγώ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει έργα υποδομών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, χάρη στην ικανότητα απορρόφησης κονδυλίων από την δημοτική αρχή. Κάτι που όσο εύκολο και αν ακούγεται δεν το έχουν καταφέρει παρά ελάχιστοι δήμοι στην Ελλάδα και όχι στον βαθμό που το έχει καταφέρει το Ρέθυμνο.

Η εξέλιξη όμως και η βελτίωση δεν σταματά ποτέ.

Ναι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν, πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, πράγματα που δεν έγιναν και πρέπει να τα ξαναδούμε. Τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια.

Αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν την συμμετοχή μου σε αρκετές ομαδικές δράσεις όπως στον αθλητισμό, στα πολιτιστικά, στον Ερυθρό Σταυρό μέσω της συζύγου μου, στον Εμπορικό σύλλογο παλαιότερα και ξέρουν ότι πάντα ήμουν οπαδός της συνεργασίας και της επιτυχίας μέσα από κοινές δράσεις. Ξέρουν ότι ήμουν πάντα αυτός που πρότεινε και παρότρυνε να κάνουμε «όλοι μαζί» πράξη όποια ιδέα έπεφτε στο τραπέζι.

Ο κοινός παρανομαστής πρέπει να είναι η αγάπη όλων μας για το Ρέθυμνο.

Δεν χωρούν μικροπολιτικές,  μιζέρια και εγωισμοί για το «ποιος», όταν μιλάμε για αυτοδιοίκηση.

Κερδισμένοι βγαίνουν όλοι, όταν οι επισκέπτες της πόλης φεύγουν ενθουσιασμένοι από τις εικόνες που θα δουν και από τις υπηρεσίες που θα τους δοθούν.

Κερδισμένοι θα βγούνε όλοι οι παραγωγικοί τομείς αυτού του τόπου όταν εισπράξουν την υπεραξία που δικαιούνται.

Κερδισμένοι θα βγούμε όλοι οι δημότες όταν καταφέρουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας  και των παιδιών μας.

Σε αυτή την προσπάθεια για την συνεχή βελτίωση της πόλης και των όμορων δήμων, την δεδομένη χρονική στιγμή, προφανώς καταλληλότερος όλων να ηγηθεί είναι ο άνθρωπος που είχε το όραμα, ο άνθρωπος που άλλαξε τη εικόνα, ο άνθρωπος και η ομάδα του, που κατάφερε να κάνει το Ρέθυμνο παράδειγμα, ο Γιώργης Μαρινάκης και κάτι που έχω μάθει καλά στην ζωή μου είναι, ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», να την ενισχύσεις μπορείς, να  την αλλάξεις όχι!

Ανταποκρινόμενος λοιπόν θετικά στο κάλεσμα του Δημάρχου, μοναδικός προσωπικός στόχος είναι να μπορέσω να ανταποδώσω όσον το δυνατόν περισσότερη από την αγάπη και υποστήριξη που πήρα σε όλες μου τις δραστηριότητες από τους ανθρώπους αυτού του όμορφου τόπου.

Επιγραμματικά για αυτούς που δεν με γνωρίζουν:

Γεννήθηκα στον Πειραιά, με καταγωγή από τα Χανιά, παντρεμένος με την Ιωάννα Τζανουδάκη, έμπορο, έχουμε δύο παιδιά τον Γιώργο και τον Γρηγόρη φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

  • Πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ΕΑΡ επί σειρά ετών με 320 επαγγελματικές συμμετοχές στην Α΄& Β΄εθνική.
  • Ιδιοκτήτης σειράς καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών, την δεκαετία του 90: Βενετσιάνικο (νυν NUVEL) – creperi SALT & SUGAR – beach bar CACTUS – παιδικά LAPIN HOUSE.

Οι τωρινές επαγγελματικές μου δραστηριότητες:

  • Ιδιοκτήτης και Διευθ. Σύμβουλος της CRETA SUPPLIES με αντικείμενο την χονδρική πώληση τροφίμων σε μεγάλες αλυσίδες Super market και ξενοδοχειακά συγκροτήματα
  • Ιδιοκτήτης και Διευθ. Σύμβουλος της MEDITERRANEAN G.O.D. TASTE με αντικείμενο τις εισαγωγές – εξαγωγές
  • Συνέταιρος σε κατάστημα εστίασης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Με εκτίμηση

Ξηράκης Γιώργος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ