ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αυτοψία στο φαράγγι της Σαμαριάς

0

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η τριήμερη αυτοψία που πραγματοποίησαν δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων (Σαμαριά).

Η κ.Ελένη Πατεράκη, Δασοπόνος και οι κ.Γεώργιος Σωμάκης και κ.Μάρκος Νενεδάκης, Δασοφύλακες, διέσχισαν το φαράγγι της Σαμαριάς από τη χιονισμένη βόρεια είσοδο στο Ξυλόσκαλο μέχρι τη νότια στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αγίας Ρουμέλης. Διέμειναν δύο βράδια στον οικισμό της Σαμαριάς, εντός του φαραγγιού, εκτέλεσαν απαραίτητες εργασίες και αξιολόγησαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δρυμός μετά τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τα Χανιά.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας σε όλο το μήκος της διαδρομής στο φαράγγι, επιβεβαιώθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι μη αντιστρέψιμη, ενώ απαιτούνται οι συνήθεις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης με επιπλέον ανακατασκευή και ενίσχυση μικρών τεχνικών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ως αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του Δρυμού και τη διαχείριση των επισκεπτών και για το 2019, έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη και ασφαλή έναρξη της λειτουργίας του.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ