ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δύο νέες προτάσεις χρηματοδότησης υπέβαλλε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου προς το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

0

Δύο νέες προτάσεις χρηματοδότησης υπέβαλλε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου προς το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ συνολικού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες προτάσεις υποβλήθηκαν στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» στον άξονα προτεραιότητας 1 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ». Οι προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου αφορούν:

1)Ανάπλαση πλατείας ΤΚ Μαριού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ

Η μελέτη περιλαμβάνει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισης της υφιστάμενης πλατείας του όμορφου οικισμού του Μαριού  με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τη πανοραμική θέα. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι  απόξεση υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση σταμπωτού ασφαλτοτάπητα για τη διαμόρφωση της πλατείας, κατασκευή πεζοδρομίων με βιομηχανικό δάπεδο, όδευση τυφλών & ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια, χώροι στάθμευσης, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και κάδων απορριμμάτων και βέβαια φυτεύσεις.

2) Διαμόρφωση Πλατείας οικισμού Ακτούντων στη Τ.Κ Αρδάκτου  στη θέση Κουτρουλιανό νερό προϋπολογισμού 105.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζει ένα χώρο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία για τους κατοίκους.   Οι  εργασίες διαμόρφωσης  που  θα εκτελεστούν  είναι περίφραξη από πετρότοιχο με  ακανόνιστη πέτρα, αρμολογημένες πλακοστρώσεις στο χώρο της πλατείας, βιομηχανικό χτενιστό  στην οδό πρόσβασης, τοποθέτηση σταθερών τραπεζιών  και  πάγκων, ψησταριάς, σταθερής εξέδρας, πίστας χoρού, επένδυση  με πέτρα  και  κατασκευή  πέργκολας  για την προστασία  της υπάρχουσας  πηγής και χώρος  WC. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο χώρος της πλατείας θα είναι κατάλληλος για  την φιλοξενία διαφόρων  πολιτιστικών   εκδηλώσεων και δράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις ενώ ήταν από τους πρώτους που υπέβαλαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ