ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Πολιορκία». Ιστορική ταινία του Β. Τσικάρα.

0

1822. Μέσα στο πολεμικό - εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821.  Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971).

Η ταινία του Βασίλη Τσικάρα, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822.

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», στο κομμάτι της ιστορικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Άμφισσα, Δελφοί, Αράχωβα, Αγία Ευθυμία, Σιάτιστα και Ρούπελ.

Η ταινία θα προβάλλεται στον κινηματογράφο «CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ», από Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 20.00.

Ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τατιάνα Μελίδου, Σοφία Μανωλάκου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Γιώργος Τούλης, Σάκης Κολότσιος, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Γιάννης Λαζαρίδης, Γιάννης Μπάρλος, ΔΔανάη Πολυκάρπου, Σπύρος Κατσίρας, Σοφία Δούση

Guests: Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Βασίλης Τσικάρας

Μουσική: Έφη Ράτσου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ