ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η ώρα της δικαιοσύνης για το "Andrea" με τους τόνους χασίς και τα εκατομμύρια χάπια!

0

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του ρυμουλκού "Andrea", το οποίο βρέθηκε να μεταφέρει στα αμπάρια του σχεδόν 13 τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» καθώς και τρία εκατομμύρια χάπια Captagon.

Είναι εντυπωσιακό ότι η κατασχεθείσα ποσότητα αποκαλύφθηκε σε δύο …δόσεις.

Το Δεκέμβριο του 2017, μετά το «ρεσάλτο» του λιμενικού, νότιας της Κρήτης, βρέθηκαν οι 6,1 τόνοι, η αξία των οποίων ήταν περίπου 70 εκατομμύρια.

Το εξαμελές πλήρωμα των Σύρων προφυλακίζεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ρυμουλκό παροπλίζεται και τον Δεκέμβριο του 2018 βγαίνει σε «πλειστηριασμό».

Στο παρά πέντε της μεταφοράς του ρυμουλκού στο εξωτερικό, φθάνει στην κεντρική διοίκηση του λιμενικού μία άκρως εμπιστευτική και επείγουσα πληροφορία: το ρυμουλκό Andrea έχει και άλλους τόνους χασίς στα αμπάρια του.

Κλιμάκιο της Αθήνας φθάνει εσπευσμένα στο Ηράκλειο και σε συνεργασία με άνδρες της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου καταφέρνουν να «ξεθάψουν» άλλους τόσους τόνους χασίς «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια Captagon.

Στο εδώλιο κάθονται οι έξι Σύροι-μέλη του πληρώματος αλλά και ένας Κύπριος, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Ο δικηγόρος Βαγγέλης Στρατουδάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση των έξι Σύρων, υποστηρίζει ότι εντολείς του δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση καθώς δεν είχαν γνώση της μεταφοράς των ναρκωτικών. Πρόκειται, όπως επισημαίνει, για βιοπαλαιστές που είχαν προσληφθεί να μεταφέρουν το ρυμουλκό στην Μάλτα για επισκευή.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις απολογίες των κατηγορουμένων. Να σημειωθεί ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση αφορά στο φορτίο που είχε βρεθεί πρώτο, τον Δεκέμβριο του 2017.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ