ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη: 2 νεκροί σε μόλις 4 ημέρες

0

Μπαράζ τροχαίων σημειώνονται στην Κρήτη που μετρά δύο νεκρούς στον βωμό της ασφάλτου τα τελευταία 24ώρα και συνολικά 12 από αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα, την στιγμή που στις εντατικές των νοσοκομείων νοσηλεύονται άτομα σοβαρά τραυματισμένα που δίνουν μάχη για την ίδια τους της ζωή.

Τραγωδια στην Κισσαμο Χανίων

Μετά τον 74χρονο οδηγό αγροτικού που εξέπνευσε σε τροχαίο στην Ιεράπετρα την περασμένη Κυριακή, 10 Μαρτίου, σειρά είχε το βράδυ της Τετάρτης , 13 Μαρτίου, ένας 48χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, της Κισσάμου Χανίων.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης το τροχαίο συνέβη μέσα στην πόλη του Καστελίου, με τον 48χρονο άνδρα να είναι ήδη νεκρός όταν έφτασαν οι άνθρωποι από το τοπικό Κέντρο Υγείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας φέρεται να οδηγούσε μηχανάκι και να συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο. Στο σημείο του τροχαίου έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον 48χρονο άνδρα στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δύσκολες ώρες για την 24χρονη που τραυματίστηκε στη Σητεία

Αναλυτικότερα, κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι ώρες για την 24χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά σε τροχαίο στην Αγιά Φωτιά Σητείας το απόγευμα της Τετάρτης.

Η κοπέλα διασωληνωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ όπου και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο με την επέμβαση να διαρκεί αρκετές ώρες καθώς και σύμφωνα πάντα με τον Αναπληρωτη Διοικητή του νοσοκομείου κ. Φανιουργιάκη, τα τραύματα της είναι πολύ σοβαρά και η κατάσταση της χαρακτηρίζεται βαριά.

Στο τροχαίο ενεπλάκη ένα όχημα με δύο επιβάτες, το οποίο κάτω από άγνωστες συνθήκες ανετράπη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της 24χρονης.

Σε διαφορετικά νοσοκομεία νοσηλεύονται τα μέλη της οικογένειας που χθες και ενώ επέβαινε σε Ι.Χ στον επικίνδυνο δρόμο από Σίσες προς Αλόιδες, αυτό βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να κάνει βουτιά δεκάδων μέτρων και να τραυματιστούν η μητέρα με τα δύο της παιδιά.

Σοβαρό τροχαίο στις Σίσες - Στο κενό μάνα με τα παιδιά της

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, νοσηλεύεται η 47χρονη οδηγός και μητέρα, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Με πολλά τραύματα στα πλευρά, νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, η 47χρονη οδηγός του οχήματος που το απόγευμα της περασμένης Τρίτης έκανε «βουτιά» σε γκρεμό, στο δρόμο από Σίσες προς Αλόιδες.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου Γιώργος Μοσχοβάκης, «η κατάσταση της 47χρονης είναι σταθερή. Έχει αρκετά σπασμένα πλευρά αλλά οι γιατροί αισιοδοξούν ότι κάθε μέρα η κατάστασή της θα είναι καλύτερη, με την επιφύλαξη πάντα ότι μιλάμε για τα πρώτα 24ωρα».

Τα ανήλικα παιδιά της 47χρονης οδηγού, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, μεταφέρθηκαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. «Το κοριτσάκι έχει κάποια σπασίματα αλλά το αγοράκι όχι» συμπλήρωσε ο κ. Μοσχοβάκης.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ Φανιουργιάκη « και τα 2 παιδιά νοσηλεύονται στην παιδοχειρουργική κλινική, σε καλή κατάσταση. Δεν φαίνεται να έχουν κάτι σοβαρό, εκτός από ελαφριά τραύματα και παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς».

Ώρες αγωνίας για την 30χρονη κοπέλα που χτύπησε στο δρόμο Αρκαλοχωρίου Καστελίου

Αγωνία εξακολουθεί να υφίσταται και για την 30χρονη κοπέλα, θύμα επίσης τροχαίου ατυχήματος, ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στο δρόμο Αρκαλοχωρίου –Καστελίου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Το όχημα που οδηγούσε η 30χρονη βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα η ίδια να τραυματιστεί σοβαρά, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καστελίου και από εκεί κρίθηκε αναγκαίο, η διακομιδή της στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου με τις αρχικές πληροφορίες ωστόσο να αναφέρουν ότι ήταν χωρίς αισθήσεις και φέροντας αρκετά σοβαρά τραύματα.

«Η κατάσταση της εξακολουθεί να κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη», ανέφερε στο neakriti.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ και του ΕΚΑΒ Κρήτης, κ. Ανέστης Κιούλπαλης.

Στην εντατική των Χανίων μοτοσυκλετιστής μετά από τροχαίο

Διασωληνωμένος και σε καταστολή νοσηλεύεται ο 52χρονος μοτοσικλετιστής που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο επί του ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στο ύψος του Γερανίου, το μεσημέρι της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άντρας μεταφέρθηκε αρχικά βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και αργά το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

«Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή και ο ίδιος διασωληνωμένος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ», ανέφερε στο neakriti η διευθύντριας ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Χανίων.

Στην εντατική 17χρονος που τραυματίστηκε με δίκυκλο

Σοβαρή περιπέτεια και για έναν 17χρονο ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο το βράδυ της Παρασκευής, 22 Φεβρουαρίου.

Νοσηλεύεται στην εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου έχοντας υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το δίκυκλο στο οποία επέβαινε ο ανήλικος, εξετράπη υπό άγνωστες συνθήκες της πορεία του στο ύψος του Ζαρού του νομού Ηρακλείου.

Ο 17χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με την βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ