ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καθαρίζουν παραλίες στο Ρέθυμνο εν αναμονή της τουριστικής σεζόν

0

Το Ρέθυμνο επουλώνει τις πληγές του λίγες μέρες πριν υποδεχθεί το πρώτο μαζικό κύμα τουριστών για το 2019. Οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες επικοινωνούν με τους τοπικούς φορείς για να πληροφορηθούν σε τι κατάσταση βρίσκεται το νησί μετά τη θεομηνία.

Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα, έτσι και οι ιδιώτες του τουρισμού θα είναι καθόλα έτοιμοι μέσα στις επόμενες μέρες, έχοντας αποκαταστήσει τις όποιες ζημιές στα τουριστικά καταλύματα. Προβληματισμός όμως επικρατεί για την μείωση των κρατήσεων.

Τρέχουν και δεν φτάνουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς του τουρισμού, αλλά και εθελοντές στο Ρέθυμνο για να αποκαταστήσουν λειτουργικά και αισθητικά την πόλη και τα περίχωρα. Ακόμα και τουριστικές περιοχές, μια ανάσα από την πόλη έχουν προβλήματα προσβασιμότητας. Οι επισκέπτες από το εξωτερικό ανησυχούν.

Ο καθαρισμός των παραλιών από τα φερτά υλικά πραγματοποιήθηκε μέσα από μια σύμπραξη δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτών με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες για τον τόπο. Συνεχίζεται δε και με μηχανικά μέσα τμηματικά στην μεγάλη παραλία της πόλης, αφού ξεβράζονται συνεχώς και φύκη.

Συμμετείχε ακόμη και η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΕΠΑΛ, όπως και του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά από ένα αυθόρμητο σχετικό κάλεσμα, που έγινε με την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις προσπάθειες καθαρισμού του παραλιακού μετώπου.

Πάντως, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες η πτώση σε σχέση με πέρυσι, το 2018 που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό, θα αγγίξει ίσως και το μείον 8%, όμως και πάλι, τουριστικά, το 2019 θα είναι καλύτερο από το 2017. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στην τιμολογιακή πολιτική για να μην διαμορφωθούν συνθήκες χάσματος ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ανταγωνίστριες χώρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ