ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με τις ευλογίες του δήμου Ρεθύμνου η πώληση αλκοόλ στο καρναβάλι

0

Μόνο ως ακατανόητη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δώσει άδεια σε τροχήλατο μπαρ Ηρακλειώτη επιχειρηματία να πουλάει αλκοόλ κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Την ώρα που από τη μία πλευρά υπάρχει η οδηγία της αποφυγής του αλκοόλ κυρίως για τα νεαρά άτομα που καταλήγουν κατά δεκάδες στο Νοσοκομείο, υπάρχει το αλκοτέστ μιας χρήσης που μοιράζεται στους κόμβους της πόλης προκειμένου κάποιος να γνωρίζει το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα του πριν ξεκινήσει να οδηγεί, υπάρχουν οι Σαμαρείτες που την ημέρα του καρναβαλιού αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της μεταφοράς των μεθυσμένων, έρχεται η άδεια του κινούμενου μπαρ πραγματικά να προβληματίσει για το σκεπτικό των υπευθύνων.

Μπορεί η μεγάλη χορηγία στο καρναβάλι συγκεκριμένης μπύρας να «καταπίνεται», καθώς όπως οι ίδιοι οι υπεύθυνοι λένε δεν υπάρχει άλλος χορηγός να δίνει ανάλογο ποσό, όμως δεν «καταπίνεται» η άδεια για το χορηγό του κινούμενου μπαρ, που θα φτιάχνει cocktails.

Πιο συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας που έχει ειδικά διαμορφώσει αυτοκίνητο van σε κινούμενο μπαρ «έριξε το τυράκι» της χορηγίας υποσχόμενος 2 χιλιάδες ευρώ στην οργάνωση του καρναβαλιού, υπό τον όρο να του επιτραπεί η παρουσία σε τρία σημεία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του καρναβαλιού. Ζήτησε συγκεκριμένα για το Σάββατο από 4 ώρες την πλατεία Αγνώστου και την πλατεία Μικρασιατών και για την Κυριακή θέση έξω από το Σινέ Παντελής, απ’ όπου ουσιαστικά θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση.

Μετά από συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, παρά την αρνητική εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας και αφού προηγήθηκε η θετική εισήγηση της προέδρου της Καρναβαλικής Επιτροπής κ. Πέπης Μπιρλιράκη, η οποία τόνισε ότι το θέμα πρέπει να περάσει γιατί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι χορηγός του καρναβαλιού, τελικώς πέρασε κατά πλειοψηφία μόνο για το Σάββατο για όσες ώρες ζητηθούν και μόνο για την πλατεία Μικρασιατών.

Απορίας άξιο είναι επίσης ότι προτού καν πάρει τη θετική απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε 6/3, είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του την Τσικνοπέμπτη 28/2 στην πλατεία του Αγνώστου «ντυμένο μάλιστα» με τα σήματα του καρναβαλιού.

Κι ενώ έως σήμερα είναι γνωστό ότι, αλκοόλ οι καρναβαλιστές μπορούν να προμηθευτούν ακόμα και από τα περίπτερα, ποτέ μέχρι στιγμής δεν γίνονταν με τις ευλογίες της δημοτικής Αρχής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ