ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Oσο πετάνε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα πετάνε και τουρκικά»

0

Προκλητικός όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εμφανίστηκε και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς πλησιάζουν μάλιστα οι κρίσιμες τοπικές εκλογές στα τέλη του μήνα.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο δίκτυο Haberturk και αναφερόμενος στις εντάσεις στο Αιγαίο δήλωσε: «Όταν απογειώνονται κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας στο Αιγαίο, βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε και τα δικά μας τότε μας χρεώνουν ότι τα απογειώσαμε! Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά δεν είναι τουριστικά αεροπλάνα. Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Σ’ αυτή την υπόθεση δεν χωράει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο, τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάιδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός»».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο θέμα των ρωσικών S-400, τους οποίους χαρακτήρισε για πολλοστή φορά απαραίτητους για την άμυνα της Τουρκίας τονίζοντας ότι η χώρα του θα ενεργοποιήσει μόλις τους παραλάβει, όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300.

«Έχουμε τελειώσει αυτή τη δουλειά [την αγορά των πυραύλων]. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία θα παραδώσει τους S-400 τον Ιούλιο. Και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν αποκλείει προσφορές από τις ΗΠΑ για την αγορά και συστημάτων Patriot.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ