ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Mark Zuckerberg οραματίζεται ένα Facebook που θα δίνει έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής

0

Σε δραστικές αλλαγές πρόκειται να προχωρήσει το μεγαλύτερο στον κόσμο κοινωνικό δίκτυο, αναθεωρώντας και ανανεώνοντας πολλά από τα σημερινά χαρακτηριστικά του σύμφωνα με τον co-founder και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg.

Σε μία μακροσκελή ανάρτηση του, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι οι πλατφόρμες επικοινωνίας στις οποίας θα δίνεται έμφαση στην ιδιωτικότητα θα είναι σημαντικότερες για τους καταναλωτές από τις σημερινές ανοικτές πλατφόρμες όπως είναι το Facebook. Μία πλατφόρμα που προστατεύει την ιδιωτική ζωή, δήλωσε ο Mark Zuckerberg, θα βοηθήσει τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και να συνδέονται πιο φυσικά.

Ο Mark Zuckerberg επισημαίνει ότι η ιδιωτική ανταλλαγή μηνυμάτων, και η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ μικρότερων ομάδων αποτελούν σήμερα τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες online επικοινωνίες και το Facebook πρόκειται να ανοικοδομήσει τα χαρακτηριστικά του που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα. Και αυτό είναι κάτι που απουσιάζει σήμερα σε μεγάλο βαθμό από την πλατφόρμα όπως έχει διαμορφωθεί. Η νέα πλατφόρμα θα εστιάζει κατά πρώτο λόγο στις ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών του. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της θα έχουν λόγο με ποιον επικοινωνούν, και όποιες συζητήσουν θα είναι γνωστές μόνο σε εκείνους που είναι μέλη μίας συγκεκριμένης ομάδας. Τα μηνύματα θα κρυπτογραφούνται επίσης «end-to-end», πράγμα που σημαίνει ότι το Facebook δεν θα είναι δυνατόν να γνωρίζει το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Τα μηνύματα σε αυτές τις νέες πλατφόρμες θα είναι εφήμερα και θα διαρκούν ακριβώς όσο χρειάζεται για να παραδοθούν και να διαβαστούν από τους παραλήπτες τους. Επίσης, οι νέες πλατφόρμες θα είναι ασφαλείς, υποστηρίζει ο Mark Zuckerberg, και όλες οι εφαρμογές του Facebook θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνδέονται κατά μήκος διαφορετικών δικτύων. Για παράδειγμα, ένας χρήστης του Messenger θα είναι σε θέση να στείλει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα σε έναν χρήστη του WhatsApp. Τέλος, τα μέλη θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις νέες πλατφόρμες χωρίς να φοβούνται ότι τα μηνύματά τους θα αποθηκευτούν από το Facebook σε χώρες με ανεπαρκείς νόμους περί ιδιωτικότητας και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο CEO του Facebook επίσης πρόσθεσε ότι αναμένει να κάνει τόσο το Messenger όσο και το WhatsApp ταχύτερα, περισσότερο ιδιωτικά και ασφαλέστερα. Αναμένει ότι και οι δύο εφαρμογές θα διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των επικοινωνιών του Facebook. Ο Zuckerberg λέει ότι αν όλα πάνε σύμφωνα με τον πρόγραμμα, «η αλληλεπίδραση με τους φίλους και την οικογένειά σας στο Facebook θα γίνει μια θεμελιωδώς περισσότερο ιδιωτική εμπειρία».

«Πιστεύω ότι το μέλλον της επικοινωνίας θα μετατοπιστεί ολοένα και περισσότερο σε ιδιωτικές, κρυπτογραφημένες υπηρεσίες, όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι σίγουροι ότι όσα λένε μεταξύ τους παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά και πως το περιεχόμενό των μηνυμάτων τους δεν θα «τους ακολουθεί για πάντα». Αυτό είναι το μέλλον που ελπίζω να βοηθήσουμε να γίνει πραγματικότητα… Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε το παραπάνω, με τον τρόπο που αναπτύξαμε το WhatsApp: με το να επικεντρωθούμε στην πιο θεμελιώδη και ιδιωτική περίπτωση χρήσης - την ανταλλαγή μηνυμάτων – να την κάνουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερη και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε περισσότερους τρόπους για να αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων, των videochats, των groups και των stories, των επιχειρήσεων, των πληρωμών, του «commerse» και στην τελική μιας πλατφόρμας για πολλά άλλα είδη ιδιωτικών υπηρεσιών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Mark Zuckerberg.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ