ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Αιτήσεις έως 29 Μαρτίου

0

Την επίσημη έναρξη της διαδικασίας των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων έκανε χθες το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι οι φετινοί υποψήφιοι των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις από σήμερα έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την ολοκλήρωσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν την αίτηση που αναλογεί στην περίπτωσή τους είτε από το Διαδίκτυο είτε από το λύκειό τους. Στη συνέχεια, θα τη συμπληρώνουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα κάνουν την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της στο λύκειό τους.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης και οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται στα λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της αίτησης. Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει η τύχη του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος. Πρόθεση του υπουργείου είναι να απορροφηθεί από ένα εκ των ΑΕΙ με έδρα την Αχαΐα. Για το θέμα, ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου θα έχει σήμερα συνάντηση με την ηγεσία του Πανεπιστημίου Πατρών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ