ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πανευρωπαική πρωτιά για τον Ρεθυμνιώτη Γιάννη Πολυχρονάκη από το πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες

0

Ο Ρεθυμνιώτης Γιάννης Πολυχρονάκης ψηφίσθηκε και βραβεύτηκε ως ο «Ανάδοχος Επιχειρηματίας» της δεκαετίας 2009-2019 στην Ευρώπη κατά τον εορτασμό της 10ης επετείου του προγράμματος  Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες (EΝE) στις 18 Μαρτίου 2019 στις Βρυξέλλες. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωεπιμελητηρίου.

Ο Γιάννης Πολυχρονάκης, MSc MEng, μέλος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, είναι Πολιτικός Μηχανικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Ξενοδόχος και με την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί με τον πατέρα του Σταύρο Πολυχρονάκη, την τελευταία δεκαετία ανέλαβαν  και ολοκλήρωσαν σημαντικά οικοδομικά έργα (παραθεριστικές κατοικίες & ξενοδοχειακά καταλύματα) κάποια από τα οποία διακρίθηκαν για τις καινοτόμες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις τους ενώ εξασφάλισαν και χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Η ενασχόληση με τον ξενοδοχειακό κλάδο αφορά μικρή τουριστική μονάδα στην περιοχή του Πλακιά και αγροτουριστικό κατάλυμα στην Αγία Πελαγία Μιξορρούματος στο Νομό Ρεθύμνου. Επίσης πρόσφατα ολοκλήρωσε νέα πρότυπη τουριστική μονάδα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Τέλος, από το 2012 συμμετέχει και οργανώνει διεθνή σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Το Πρόγραμμα Erasmus ΕΝΕ βοήθησε να δημιουργηθούν περισσότερες από 7.000 συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και σε έμπειρους επιχειρηματίες σε ολόκληρη την ΕΕ. Σε αυτές συμμετείχαν 14.000 επιχειρηματίες και κατάφεραν να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να επεκταθούν σε νέες αγορές. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα COSME για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, επίτροπος αρμόδια για την Ενιαία Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις ΜμΕ δήλωσε: «Η ενιαία αγορά είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτουμε. Είναι ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες μας, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκινούν, να αναπτύσσονται και να διασχίζουν τα σύνορα. Χαίρομαι που το πρόγραμμά μας αυτό τους βοηθά να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο από την ενιαία αγορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επεκτεινόμαστε σε νέες τοποθεσίες και προτείναμε περαιτέρω χρηματοδότηση από το 2021 και μετά».

Μόνο μεταξύ 2014 και 2016, δημιουργήθηκαν, χάρη στο EΝE, πάνω από 250 νέες εταιρείες και πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Ε.Ε.: https://ec.europa.eu/growth/smes/cosme_en

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, νοιώθει δικαιωμένο για τις προσπάθειες του για την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και των μελών του, μέσα από τη διάκριση αυτή. Ταυτόχρονα,  καλεί τους νέους επιχειρηματίες και νέους επιστήμονες του τόπου μας να  δραστηριοποιηθούν σε δυναμικούς τομείς του σύγχρονου επιχειρείν, δίνοντας διέξοδο και αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ