ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Διαδικασία καταγραφής πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

0

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ( πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.α.) των τελευταίων ημερών μπορούν να αιτηθούν την καταγραφή των καταστροφών στην ιδιοκτησία / επιχείρηση τους ως ακολούθως:

  • Για την καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές και ιδιωτικά κτήρια να απευθύνονται στον οικείο Δήμο.
  • Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις ( ζημιές σε κτήριο επιχείρησης και εξοπλισμό) στην Π.Ε.Ρεθύμνης / τμήμα Πολιτικής Προστασίας ( γραφείο 209 στο κτήριο της ΠΕ Ρεθύμνης, Πλατεία Σοχώρας, πληροφορίες τηλ: 2831340777

και 2831340 722).

  • Για τις καταστροφές σε αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο και εξοπλισμό στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον οικείο Δήμο.
  • Για την αναφορά ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, Πλατ. Ηρώων Πολυτεχνείου (Τηλ: 28313 40762), για ζημιές σε δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους στους οικείους Δήμους.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης οικίας και επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης πριν  προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής ( φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτηρίου, κατεστραμμένα υλικά), καθώς και να διατηρήσει τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή, που θα έρθει να ελέγξει την οικία  / επιχείρηση του.

Επίσης γνωστοποιείται ότι η Π.Ε.Ρεθύμνης και οι Δήμοι δρουν ως φορείς υποδοχής των αιτήσεων για καταγραφή καταστροφής από πλημμύρα. Οι εκθέσεις αυτοψίας που συντάσσονται ανα περίπτωση, θα προωθηθούν συγκεντρωτικά στην  ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, για τη συνέχιση της διαδικασίας καταγραφής, χαρακτηρισμού της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης, και της καταβολής αποζημιώσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ