ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Εγκρίθηκαν πιστώσεις ύψους 2 εκ. ευρώ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

0

Έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.952.998 Ευρώ, που αφορούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης  ενέκρινε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ενέκρινε:

  • Τη διάθεση πίστωσης, 245.000 Ευρώ και τη διακήρυξη της δημοπρασίας για το έργο «Κατασκευή παρακαμπτήριας οδού στον οικισμό Μπαλίου.
  • Τη διάθεση πίστωσης 248.000 Ευρώ για έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα και αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης «Καθαρισμοί ποταμών και τεχνικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης».
  • Τη διάθεση πίστωσης 199.999,60 Ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (καθαρισμοί ρεμάτων, τεχνικά οδοποιίας).
  • Τη διάθεση πίστωσης 1,2 εκ. Ευρώ για το έργο της προστασίας του επαρχιακού οδικού δικτύου από βραχοπτώσεις στο φαράγγι Κουρταλιώτη. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν χωματουργικά, τεχνικά έργα, ασφαλτικά, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, διαγραμμίσεις και σήμανση κ.α ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
  • Τη διάθεση πίστωσης 59.999 Ευρώ για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης, που αφορά στην αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων στο φαράγγι του Κοτσιφού.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ