ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού τα πλοία που βρίσκονται ανοιχτά του Ρεθύμνου

0

Η άσκηση ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου

Την έκπληξη των κατοίκων της πόλης του Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής δυτικά μέχρι την Γεωργιούπολη, προκάλεσε η θέα πλοίων του πολεμικού ναυτικού. Δεν πρόκειται παρά για μία άσκηση και για την οποία έχει ενημερωθεί το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο αριθμός των πλοίων που συμμετέχουν, οι εναλλαγές τους όμως είναι συχνές και δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τα τέσσερα στον αριθμό, στην περιοχή του Ρεθύμνου και της Γεωργιούπολης, στον κόλπο του Αλμυρού.

Για την πολεμική άσκηση ετοιμότητας, έχει ενημερωθεί το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου και η πρόεδρος, Ρένα Κουτσαλεδάκη, χωρίς την οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία, πέραν της ημερομηνίας που θα ολοκληρωθεί η άσκηση.

Αρκετοί κάτοικοι παραξενεύτηκαν και άρχισαν να απευθύνονται σε λιμεναρχεία και λιμενικά ταμεία του νησιού, ρωτώντας για περαιτέρω πληροφόρηση επί του θέματος, χωρίς να είναι δυνατόν να λεχθεί επίσημα κάτι παραπάνω.

Υπάρχουν πάντως πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν συμμετέχουν μοναχά πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, αλλά και έτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξάλλου, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ευρύτερες ασκήσεις στο Ιόνιο και ανατολικά της Σικελίας και σε διάφορες ακόμα περιοχές της Ελλάδας, ενώ και η Τουρκία έχει προγραμματίσει ασκήσεις την ημέρα της εθνικής επετείου της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχήσει, αφού δεν πρόκειται παρά για μια προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας του πολεμικού ναυτικού που δεν εμπνέει κάποιο λόγο προβληματισμού ή και ανησυχίας, σύμφωνα με την πρόεδρο του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ