ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στο Τελ Αβίβ και όχι στην Κρήτη οι υπογραφές για EastMed

0

Στις 20 Μαρτίου στο Τελ Αβίβ και όχι στην Κρήτη, όπως αρχικά προγραμματιζόταν, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, στην οποία αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για τον αγωγό East Med.

Η αλλαγή προέκυψε προκειμένου να παραστεί στη διάσκεψη, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Την παρουσία του Αμερικανού υπουργού είχε προαναγγείλει προ ημερών, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραστεί σε ενεργειακό συνέδριο, ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος είχε συναντήσεις – μεταξύ άλλων – με τον Ισραηλινό και Κύπριο ομόλογό του, Γιούβάλ Στάινιτς και Γιώργο Λακκοτρύπη, αλλά και με τον υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Μαρκ Μενέζες.

Στις συναντήσεις αυτές, όπως ανακοίνωσε χτες το ελληνικό ΥΠΕΝ, επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον αγωγό East Med, αλλά και η εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας.

Νωρίτερα, στην παρέμβαση του στο συνέδριο CERAWeek, ο κ. Σταθάκης είχε αναφερθεί ειδικά στον αγωγό EastMed, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι, “με δεδομένα τα μέχρι τώρα διαπιστωμένα αποθέματα φυσικού αερίου της περιοχής, ο αγωγός East Med, που θα συνδέσει την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου με την καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι μια τεχνικά και εμπορικά βιώσιμη λύση που θα συνεισφέρει στην εμπορική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και θα ενίσχυση την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης”.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ