ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Αποσυνδέεται η πρόωρη διάλυση της Βουλής από την αδυναμία εκλογής Προέδρου

0

Η πρόταση για τροποποίηση του πολύ σημαντικού άρθρου 32 για κυβερνητική σταθερότητα έλαβε 224 «υπέρ» προς την κατεύθυνση αποσύνδεσης της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντά από τη διάλυση της Βουλής

Με ευρύτατη πλειοψηφία έδειξε η παρούσα Βουλή την επιθυμία της να αποσυνδεθεί η πρόωρη διάλυση της Βουλής από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το αποτέλεσμα και της δεύτερης ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από τα 28 άρθρα του Συντάγματος που μπήκαν σε ψηφοφορία, 11 έλαβαν περισσότερες από 180 θετικές ψήφους, κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να τροποποιήσει το περιεχόμενό τους με απλή πλειοψηφία των 151.

Μεταξύ αυτών είναι και η πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 32, που έλαβε 224 «υπέρ» προς την κατεύθυνση αποσύνδεσης της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντά από τη διάλυση της Βουλής.

Επίσης, η πρόταση για το άρθρο 62 για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας έλαβε 237 θετικές ψήφους, ενώ η πρόταση για το άρθρο 86 για τον περιορισμό των προνομιακών ρυθμίσεων της ποινικής ευθύνης υπουργών έλαβε 255 θετικές ψήφους.

Με απλή πλειοψηφία άνω των 151 και έως 179 ψήφους εγκρίθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση 17 άρθρων και κατ' επέκταση στην επόμενη Βουλή θα απαιτηθούν πάνω από 180 ψήφους για την τροποποίησή τους.

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται και η πρόταση για καθιέρωση θρησκευτικής ουδετερότητας με τροποποίηση του άρθρου 3, που έλαβε μόλις 156 θετικές ψήφους.

protothema.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ