ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης για τους εμβολιασμούς

0

Το Facebook εργάζεται για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση για τους εμβολιασμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση γύρω από τους εμβολιασμούς μειώνοντας τη διανομή της και παρέχοντας στους ανθρώπους αξιόπιστη πληροφόρηση γύρω από το θέμα» δήλωσε η Monika Bickert, Vice President of Global Policy Management του Facebook.

Η Monika Bickert περιέγραψε το σχέδιο του Facebook λέγοντας ότι θα θα υποβαθμίσει το «ranking» των σελίδων, των ομάδων (groups) και των διαφημίσεων που προωθούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα στο news feed των χρηστών. Έτσι, αν κάποιο μέλος του Facebook πληκτρολογήσει στο πεδίο αναζήτησης «εμβολιασμοί», εκείνα τα «groups και pages» που προωθούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις του Facebook ή θα βρίσκονται πολύ χαμηλά στις προτάσεις του. «Αν επίσης εντοπίσουμε διαφημίσεις που περιλαμβάνουν τέτοιου είδους πληροφόρηση για τους εμβολιασμούς, θα τις απορρίπτουμε» συμπλήρωσε η Monika Bickert.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοια πολιτική αναμένεται να ακολουθήσει και το Instagram ενώ και το YouTube πρόκειται να τροποποιήσει τους αλγόριθμους του ώστε να μην εμφανίζονται στα «προτεινόμενα», βίντεο που παραπληροφορούν τους χρήστες του σχετικά με τα εμβόλια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στις αρχές της χρονιάς χαρακτήρισε το αντιεμβολιαστικό κίνημα ως διεθνή υγειονομική απειλή αφού σε σημαντικό βαθμό, η έξαρση της ιλαράς την προηγούμενη χρονιά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, οφείλεται και στην εξάπλωση αντιεμβολιαστικών απόψεων (παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων σε ποσοστό άνω του 30%).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ