Nova2play με 100 Mbps

Δήλωση της Πέπης Μπιρλιράκη για την ΚΕΔΗΡ

“Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν αναρμόδιο. Σε κανέναν αυτόκλητο κατήγορο. Σε κανέναν όψιμο τιμητή των πάντων” δηλώνει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη, η οποία μετά το πόρισμα της εισαγγελίας Ρεθύμνου, το οποίο δεν τις επιρρίπτει ευθύνες για το γνωστό οικονομικό έλλειμμα της ΚΕΔΗΡ προέβη σε εκτενή ανακοίνωση με τις θέσεις τις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προβεί και σε μηνύσεις για όσους είχαν αφήσει αιχμές για την ίδια σε σχέση με το διαχειριστικό ζήτημα που προέκυψε.

Στην δήλωση της η κ. Μπιρλιράκη αναφέρει τα εξής: “Το θεμελιώδες  δικαίωμα κάθε ανθρώπου εδώ και αιώνες, δηλαδή το τεκμήριο αθωότητας που αναφέρει : «Εις όλας τα εγκληματικάς διαδικασίας… έκαστος, προ της καταδίκης του, δεν λογίζεται ένοχος», και αποτελεί κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού, δεν στάθηκε ικανό εμπόδιο σε όσους -ελαφρά τη καρδία και με προφανή απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του δικού τους συμφέροντος- επέλεξαν επανειλημμένα και συστηματικά να με σπιλώσουν ευθέως και να φθείρουν τον πυρήνα της προσωπικότητάς μου, την εντιμότητα και την ακεραιότητά μου. Σημειωτέον, ότι, στη δική μου περίπτωση,

δεν υπήρξα ποτέ, όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι γι’ αυτό, κατηγορούμενη, και

-δεν κινήθηκε ποτέ σε βάρος μου ποινική δίωξη για κανένα αδίκημα, παρά μόνο κλήθηκα να παρέχω εξηγήσεις στο στάδιο διερεύνησης φερόμενων παράνομων πράξεων.

Από όλη αυτή τη διαδικασία, ιδιαίτερα  μία πρόταση με έχει στοιχειώσει. Μία πρόταση που δεν ακούστηκε απλά σε μια συζήτηση επιπέδου καφενείου, αλλά έχει αποτυπωθεί σε ένορκη κατάθεση συμπολίτη και συνδημότη μου, που έρχεται να διεκδικήσει την ψήφο όλων μας, ως υποψήφιος δήμαρχος που ευαγγελίζεται το «νέο» στην πόλη μας. Διαβάζω επί λέξει: «Πιστεύω ότι, και η εκτίμησή μου είναι, ότι η Διοίκηση της ΚΕΔΗΡ, δηλαδή ο εκάστοτε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, αλλά και ο Δήμαρχος γνώριζαν το ταμειακό έλλειμμα της ΚΕΔΗΡ τουλάχιστον από το 2017 και προέβησαν σε συγκάλυψη του θέματος».

Αυτές οι αυθαίρετες και επικίνδυνες κρίσεις, που, επαναλαμβάνω, προέρχονται από συνδημότη μου που με γνωρίζει προσωπικά επί σειρά ετών, μόνο θλίψη μού προκαλούν. Συνεχίζει δε, ακόμα και σήμερα να τις επαναλαμβάνει .

Πληροφορούμαι ότι, με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση, ακόμα και ο ύποπτος, έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης, προς αποκατάσταση της βλάβης την οποία υπέστη, εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του από δηλώσεις δημόσιων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας πριν την έκδοση της απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία, και, είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του, είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση της υπόθεσης.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αν θα ασκήσω το δικαίωμα αυτό που μου παρέχει πλέον ρητά ο Νόμος. Μετά βεβαιότητας όμως λέω, ότι για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου ανέχθηκα τέτοιου είδους και μεγέθους προσβολή της προσωπικότητάς μου, υπομένοντας στωικά τα σχόλια ανθρώπων που νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθούν ή μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο τους.

Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν αναρμόδιο. Σε κανέναν αυτόκλητο κατήγορο. Σε κανέναν όψιμο τιμητή των πάντων.

Έδωσα και θα δίνω πάντα εξηγήσεις στους αρμόδιους προς τούτο.

Ευχαριστώ θερμά όσους στάθηκαν σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι στο θέμα αυτό.

Θα απαντώ πάντα σε όσους ασκούν (και καλώς ασκούν) κριτική στις δημόσιες ενέργειές μου, μόνο με τις πράξεις μου, την   εργασία και την προσφορά μου, με μοναδικό στόχο να σηκώνεται τούτος ο τόπος όλο και ψηλότερα.”

Σχετικά άρθρα