ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Νέα Κίνηση Αμαρίου για την διαδικτυακή πλατφόρμα για τις χρηματοδοτήσεις του «ΦιλόΔημου»

0

Στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Ειδικού Προγράμματος για τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" του Υπουργείου Εσωτερικών εμφανίζονται τα έργα και τα ποσά, με τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί κάθε Δήμος της Χώρας.

Χρηματοδοτούνται έργα ανάγκης με εξασφαλισμένο το πλαίσιο υποστήριξης για την υλοποίησή τους.

Για τις εντάξεις και χρηματοδοτήσεις απαιτείται πληρότητα φακέλου υποβολής και τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ίδια με εκείνα του ΕΣΠΑ.

Δηλαδή με δυο λόγια οι Δήμοι που δούλεψαν και πραγματοποίησαν μελέτες κατάφεραν να εντάξουν έργα και να χρηματοδοτηθούν.

Παρατίθεται ο Πίνακας:

Για να έχουμε μια εικόνα των μεγεθών παραθέτουμε και έναν πίνακα με τον πληθυσμό και την έκταση του κάθε Δήμου:

Δυστυχώς, τα στοιχεία για μια ακόμη φορά είναι αποκαρδιωτικά για τον Δήμο Αμαρίου. Διά γυμνού οφθαλμού είναι πασιφανές ότι ο Δήμος Αμαρίου αποτελεί τον πιο "τεμπέλη" δήμο σε επίπεδο Νομού.

Στη συνολική πίτα της χρηματοδότησης του προγράμματος συμμετέχει με ποσοστό μόλις 3%, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι έχουν διψήφιο ποσοστό συμμετοχής.

Σε απόλυτο νούμερο, από τα 26 εκατομμύρια που διατέθηκαν στο νομό μας η χρηματοδότηση του Δήμου Αμαρίου δεν προσεγγίζει ούτε καν το ένα εκατομμύριο, ενώ ο μικρότερος δήμος του νομού, δηλαδή ο Ανωγείων, ο οποίος όπως προκύπτει από τον δεύτερο πίνακα είναι ο μισός από τον Δήμο Αμαρίου τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, έχει χρηματοδοτηθεί με 4,5 εκατομμύρια.

Δηλαδή, ο Δήμος Αμαρίου έχει εξασφαλίσει τη χαμηλότερη χρηματοδότηση σε επίπεδο νομού με ιστορικά χαμηλό σκορ χρηματοδότησης, αφού ο δεύτερος χαμηλότερος σε χρηματοδότηση δήμος έχει καταφέρει να χρηματοδοτηθεί τέσσερις φορές πάνω από το απόλυτο νούμερο της χρηματοδότησης Αμαρίου.

Οι παραπάνω αριθμοί αποτελούν ντροπή για την παρούσα δημοτική αρχή και καλό θα ήταν να εξηγήσει στους δημότες τους λόγους για τους οποίους στέρησε από το Αμάρι κονδύλια, τα οποία δημότες άλλων Δήμων και Νομών επωφελούνται ανεμπόδιστα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ